Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Spēlētāju apvienība (NBPA) paudusi atbalstu Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigznei Kristapam Porziņģim, kurš tiek vainots kādas sievietes izvarošanā, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Šokējošā ziņa par Porziņģa vainošanu izvarošanā Ziemeļamerikas medijos parādījās sestdien. Policijā iesniegtajā sūdzībā apgalvots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra spēles pret Milvoki "Bucks", kurā tobrīd vēl Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Porziņģa advokāti izvirzītās apsūdzības noraidījuši, notiekošo uzskatot par izspiešanu, un par to arī informējuši varas iestādes. Policija un citas drošības iestādes sākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu visa notikušā apstākļus.

Dienu pēc lietas nonākšanas presē Porziņģa pusē nostājusies NBPA. "Mēs par šīm apsūdzībām zinājām jau kādu laiku, esam izvērtējuši apsūdzētāja pretenzijas, un balstoties uz to (informāciju), kas ir sniegta, esam kopā ar Kristapu," teikts NBPA izpilddirektores Mišelas Robertsas paziņojumā.

Turpinoties skandālam, arvien jaunāka informācija parādās saistībā ar "Knicks" un "Mavericks" darījumu, pēc kura noslēgšanas Porziņģis šī gada 31. janvārī pārcēlās uz Dalasu.

Sākotnēji Ziemeļamerikas mediji norādīja, ka "Mavericks" zinājis par Porziņģa problēmām. Tagad gan atklājies, ka Dalasas komanda patiešām zinājusi par kaut kādām Porziņģa problēmām, tomēr "Mavericks" nav zinājis par iespējamām apsūdzībām izvarošanā. Kā izdevumam "Dallas Morning News" norādījuši vairāki avoti, "Knicks" un "Mavericks" video konferences pārrunās figurējis vārds "izspiešana", bet seksuāla rakstura iespējamās apsūdzības vai vārds "izvarošana" pārrunās nav izskanējuši.

"Mavericks" pagaidām komentārus nav snieguši. Kā atbildējis kluba īpašnieks, skandalozais Marks Kubans, tad viņi ir "saņēmuši federālo iestāžu instrukcijas nesniegt komentārus". Tikmēr NBA vadība norādījusi, ka zinot par notiekošo, bet Porziņģa tā brīža klubs "Knicks" uzsvēris, ka tā ir "Kristapa personiskā lieta" un nav saistīta ar "Knicks".

"Mavericks" svētdien NBA mačā viesos ar 106:103 uzvarēja Oklahomas "Thunder", bet Porziņģis nebija ar komandu, lai gan pirms tam devās izbraukumos un nesen arī atsācis treniņus kopā ar pārējiem "Mavericks" spēlētājiem. Kā pirms mača norādīja Dalasas komandas galvenais treneris Riks Kārlails, pirms tam jau bija plānots, ka Porziņģis nebūs šajā spēlē kopā ar komandu. Kopā ar komandu nebija arī jaunais talants Luka Dončičs, un, pēc Kārlaila teiktā, abi trenējoties Dalasā.

Porziņģa advokāts Rolands Riopells uzreiz pēc izskanējušām apsūdzībām noraidīja šos sievietes apgalvojumus un notiekošo uzskatot par izspiešanu.

"Mēs 2018. gada 20. decembrī tiesībsargājošajām iestādēm paziņojām par apsūdzētājas pārspīlētajām prasībām. Tāpat pirms vairākiem mēnešiem mēs par uzsākto izmeklēšanu informējām NBA," teica advokāts, atturoties no jebkādiem detalizētiem komentāriem. Riopells piebilda, ka izspiešanas lietu izmeklē arī ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Arī svētdien Riopells detalizētāk neko nekomentēja, aicinot medijus vērsties pie FIB un NBA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!