Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" līderis Kristaps Porziņģis izpelnījies uzslavas par savu sniegumu aizsardzībā regulārā čempionāta spēlē pret Losandželosas "Clippers".

Jau vēstīts, ka Porziņģis guva 25 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un bloķēja divus metienus, sekmējot "Knicks" uzvaru ar 107:85.

"Tas, kā Kristaps šodien nospēlēja, bija ļoti gudri," sacīja "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, kurš uzsvēra, ka latvietis spēlēja prātīgi, kad ātri bija nopelnījis divas piezīmes. "Viņš nemēģināja bloķēt katru Bleika Grifina metienu. Nepārprotiet, es nevēlos, lai pretinieki "danko" mūsu grozā, bet pagājušajā sezonā viņš būtu mēģinājis bloķēt metienus, saņemtu trešo piezīmi un nevarētu spēlēt tik agresīvi otrajā puslaikā."

Porziņģis šajā mačā veiksmīgi nospēlēja pret "Clippers" zvaigzni Grifinu, kurš guva 21 punktu, bet trāpīja tikai sešus no 18 metieniem.

"Viņš vienkārši bija daudz agresīvāks," teica Grifins. "Viņš cenšas dominēt visos spēles elementos. Pirmajās sezonās NBA viņš biežāk vilcinājās, bet tagad viņš ir apņēmības pilns."

Pats latvietis bija priecīgs par duelēšanos pret "Clippers" garajiem spēlētājiem – Grifinu un Deandrē Džordanu.

"Mēs zinājām, ka viņi spēlēs fiziski. Bleiks un Deandrē ir divi fiziski spēcīgi spēlētāji, bet mēs bijām tam gatavi. Tā bija lieliska cīņa. Skatītāji bija sajūsmā par manu dueli pret Bleiku, jo radīja lielu troksni, bet beigu beigās esmu priecīgs par uzvaru," skaidroja Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!