Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Knicks" komandas basketbolisti piektdien sasteidza savus uzbrukumus un nepareizi izspēlēja vairākas sadarbības, kas liedza mača beigās tikt pie uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pret Detroitas "Pistons", pēc cīņas atzina Ņujorkas kluba zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka "Knicks" viesos cieta neveiksmi ar rezultātu 101:104 (21:25, 23:27, 31:22, 26:30), ciešot otro zaudējumu pēdējās trīs spēlēs.

Porziņģis šajā mačā guva 29 punktus, taču nespēja glābt komandu no zaudējuma.

"Mēs neizspēlējām savas sadarbības. Sasteidzām pāris lietas un līdz galam neizdarījām plānoto," pēc mača par spēles nogalē pēdējiem diviem neveiksmīgiem uzbrukumiem sacīja Porziņģis. "Mums jāizspēlē uzbrukums pareizi, ikvienam, arī ieskaitot mani."

"Knicks" lielāko tiesu mača atradās iedzinējos, trešajā ceturtdaļā panākot pretiniekus un pārņemot vadību. "Pistons" basketbolisti nepadevās un atguva vadību, taču trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Porziņģis vēlreiz izvirzīja vadībā viesus. Vēl nedaudz vairāk kā minūti pirms ceturtās ceturtdaļas beigām "Knicks" bija priekšā ar 101:97, taču izsēja vadību, mājiniekiem nepilnu 70 sekunžu laikā iemetot septiņus punktus.

Porziņģim līdz ar pamatlaika beigu signālu bija iespēja izraut neizšķirtu un panākt pagarinājumu, taču viņam nācās izpildīt sarežģītu tālmetienu, kas savu mērķi nesasniedza.

"Šādu saspringtu maču galotnēs visu nosaka mazās lietas, pareiza piespēle, pareiza uzbrukuma izspēle un pareizs metiens. Šīs lietas mums šoreiz pietrūka," skaidroja latvietis.

Zīmīgi, ka pēdējos divos uzbrukumos bija plānots Kortnija Lī metiens, taču pirmajā reizē viņš tika nobloķēts, bet otrajā gadījumā Lī, netiekot garām aizsargam, atdeva bumbu Porziņģim sarežģītā situācijā uz tālmetiena līnijas, tāpēc bumba grozam līdz ar spēles beigu sirēnu lidoja secen.

Porziņģis otrajā puslaikā sameta 19 punktus un pēc mača atzina, ka šajā mačā par savu metienu atguvis pārliecību.

Jau vēstīts, ka dienu iepriekš Porziņģis vien trešo reizi karjerā no spēles nespēja trāpīt nevienu metienu, bet tagad atguva pārliecību.

"Jutos daudz labāk, jo īpaši otrajā puslaikā. Mans metiens bija labāks. Sapratu, ka ceturtdien sasteidzu metienus, tāpēc tagad darbojos nedaudz lēnāk, bumba lidoja ilgāk un krita grozā," piebilda latviešu basketbolists.

Pret "Pistons" viņš grozā raidīja deviņus no 19 divpunktu metieniem, trīs no deviņiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat par 2017.gada Latvijas labāko sportistu atzītais Porziņģis šajā mačā izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu bloķēja vienu metienu, trīs reizes kļūdījās un nopelnīja četras piezīmes.

"Mums nepieciešams, lai viņš spēlētu labi. Kristaps ir liela daļa no tā, ko mēs darām laukumā. Pēc neveiksmīgās spēles ceturtdien viņš atguvās, trāpīja pirmo metienu un tas palīdzēja, jo viņš aizvadīja labu spēli," Porziņģi uzslavēja "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

"Knicks" ar 17 uzvarām 32 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kur "Pistons" ar 18 panākumiem 32 dueļos ir ceturtā.

Ņujorkas komanda nākamajā mačā pirmdien savā laukumā tiksies ar Filadelfijas "76ers" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!