Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis ir sašutis par Milvoki "Bucks" trenera asistenta Darvina Hema mēģinājumu aizskart ņujorkiešu centra spēlētāju Enesu Kanteru.

Jau ziņots, ka "Knicks" ceturtdien regulārā čempionāta mačā viesos ar 96:112 (28:24, 20:29, 29:34, 19:25) piekāpās Milvoki "Bucks", nespējot revanšēties par Ziemassvētku duelī piedzīvoto neveiksmi.

Kanters desmit minūtes pirms pamatlaika beigām tika izraidīts no zāles, jo saņēma divas tehniskās piezīmes. Incidents sākās ar turka mēģinājumu bloķēt "Bucks" zvaigzni Janni Adetokunbo, kurš pēc sadursmes nokrita uz grīdas, taču nesaņēma cerēto tiesneša svilpi.

Grieķu basketbolists piecēlās kājās un pieskrēja klāt Kanteram, ar plecu iesizdams pretiniekam. Kanters atbildēja uz Adetokunbo dunku, un abi basketbolisti sabadījās ar galvām. Tajā pat laikā incidentā centās iesaistīties arī Hems, kurš pēc aculiecinieku stāstītā centies no mugurpuses nogāzt Kanteru.

""Bucks" trenera asistentam vajag nedaudz atvēsināties pirms šādi aizskart Enesu. Aiztiec pats savu spēlētājus, nevis pretinieku," sociālajā vietnē "Instagram" rakstīja Porziņģis.

"Trenera asistentam ir jārūpējas par saviem spēlētājiem, viņš nevar gāzt nost pretiniekus. Gribu, lai viņš to saprastu," "New York Post" citē Kantera teikto.

"Knicks" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka savainojumu ārstējošais Porziņģis komandas treniņos atgriezīsies ne ātrāk par nākamā gada februāra vidu.

Pārbūvē esošā "Knicks" ar deviņām uzvarām 36 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 14.vietu un, visticamāk, pavasarī nepretendēs uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!