Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Apdraudēta otrā no septiņām iespējamajām 2019./2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas savstarpējām Latvijas basketbolistu spēlēm, jo savainojuma dēļ ceturtdien notiekošajā mačā ar Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets" vienību varētu nepiedalīties Dalasas "Mavericks" basketbolists Kristaps Porziņģis.

Kristaps Porziņģa iespējamā dalība ceturtdienas spēlē norādīta kā "apšaubāma", ziņo ESPN žurnālists Tims Makmāns. Liepājniekam spēlē piedalīties varētu traucēt labā ceļgala sāpes.

Basketbolists otro spēli šosezon izlaida otrdien, kad "Mavericks" vienība ar rezultātu 101:106 piekāpās Oklahomsitijas "Thunder" komandai. Pirms spēles šāds pavērsiens nebija gaidīts, bet Porziņģis iesildīšanās laikā sajutis sāpes ceļgalā.

"Sāpēja zināmās vietās, un vienkārši nejutos labi," pēc mača atklāja basketbolists. "Izskaidroju, kā jūtos, un centos turpināt iesildīties, bet nebija labi."

Komandas galvenais treneris Riks Kārlails pagaidām bijis izvairīgs sarunās par Porziņģa savainojumu. Kārlails vien noteicis, ka nevar izteikt konkrētas prognozes par basketbolista atlabšanu. Pats liepājnieks atklāja, ka savainojumu guva pirmdien piedzīvotajā zaudējumā pret Losandželosas "Lakers", bet sāpes sajutis nākamajā dienā.

Sekojošā spēle pret "Thunder" bija pirmais mačs, kurā latvietis nav piedalījies, kopš 9. novembrī atpūtas nolūkos izlaistās spēles pret Memfisas "Grizzlies" vienību. Basketbolists šosezon aizvada pirmo sezonu pēc 2018. gada februārī pārciestā kreisā ceļgala krustenisko saišu savainojuma. Šī iemesla dēļ bija paredzēts, ka Porziņģis varētu izlaist vienu no divām spēlēm gadījumos, kad tās notiek divu dienu laikā.

Šosezon varētu norisināties vēl vismaz piecas spēles ar divu Latvijas basketbolistu līdzdalību vienlaikus. Sezonas pirmajā spēlē jau tikās Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda un Dāvis Bertāns ar Vašingtonas "Wizards".

"Wizards" un "Mavericks" klubi atkārtoti tiksies 7. februārī, "Nets" un "Mavericks" vēl vienu reizi spēlēs 5. aprīlī, bet Austrumu konferences sāncenši "Wizards" un "Nets" izspēlēs trīs spēles – 1. un 26. februārī, kā arī 18. martā.

Rodions Kurucs Bruklinas komandas rindās gājis laukumā pēdējos piecos mačos pēc kārtas, bet "Wizards" komandai kopš sezonas sākuma pievienojies centra pozīcijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!