Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien aizvadīto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" spēli izlaida labās plaukstas locītavas savainojuma dēļ, kuru viņš, iespējams, guva jau janvārī, pirms mača atklāja komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

"Mavericks" pirmdien ar rezultātu 111:103 pārspēja līgas līdervienību Jūtas "Jazz", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas. Spēlē gan nepiedalījās Kristaps Porziņģis, kurš sastiepis labās rokas plaukstas locītavu. Savainojums varētu piespiest liepājniekam nepiedalīties vēl vairākās spēlēs, uzsvēra Kārlails.

"Mums nav konkrēta grafika," izteicās treneris. "Ceram, ka savainojums nav nopietns. Viņš ar to cīnījies vairākas nedēļas, tāpēc cerēsim uz labāko."

Līgas oficiālajā savainojumu pieteikumā plaukstas trauma Porziņģim pirmo reizi tika minēta vien svētdien, uzsver medijs ESPN. Dienu iepriekš Latvijas basketbolists spēli pret Vašingtonas "Wizards" gan izlaida atpūtas nolūkos, komandai aizvadot otro spēli divās dienās.

Savukārt pēc pirmdienas vakarā aizvadītās spēles Porziņģim bija plānots apmeklēt dakteri. Kārlails izteica cerību, ka komanda par Porziņģa veselību vairāk zinās jau vēlu pirmdienas vakarā vai otrdien.

"Mēs šodien ar viņu par to runājām," pirms spēles stāstīja Kārlails. "Tas varētu būt noticis vienā no spēlēm janvārī. Neesam 100% pārliecināti, bet viņam kopš tā traucējušas sāpes. Viņš ir sīksts puisis. Viņš neizlaiž treniņus, un vienmēr vēlas spēlēt, bet šoreiz viņam nākas palikt malā."

Latvijas izlases basketbolists pirmās deviņas sezonas spēles izlaida, atgūstoties no labā ceļgala meniska operācijas. Februāra izskaņā viņš nepiedalījās trijos mačos pēc kārtas muguras sāpju dēļ, bet sezonas gaitā viņam piecreiz dota atpūta, kad Dalasas klubam jāspēlē divreiz divu dienu laikā.

Porziņģis vidēji 31 spēlē guvis 20,2 punktus un izcīnījis 8,9 atlēkušās bumbas. Kopš Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma viņš realizējis 48,3% metienu no spēles un 37,7% tālmetienu, plaukstas savainojumam šķieti neietekmējot viņa metienu precizitāti, uzsver medijs ESPN.

Dalasas vienība trešdien viesosies pie Hjūstonas "Rockets" basketbolistiem. "MAvericks" ar 28 uzvarām 49 spēlēs ieņem pietiekami pārliecinošu septīto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!