Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails devis iespēju Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim skandāla dēļ nepavadīt laiku kopā ar komandu, ko basketbolists gan nav izmantojis, tā vietā pirmdien no rezervistu soliņa noskatoties "Mavericks" uzvaru pret Filadelfijas "76ers" vienību.

Porziņģis un savainotais Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs iepriekš nebija ceļojuši kopā ar komandu uz Oklahomsitiju, kur "Mavericks" komanda viesojās svētdien un pieveica vietējo "Thunder" vienību ar rezultātu 106:103.

"Basketbola ziņā viss turpinās pa vecam," teica treneris Kārlails, kurš žurnālistiem atklāja, ka Porziņģim dota brīvība personīgo iemeslu dēļ izmantot prombūtni no komandas.

Galvenais treneris pēc presei sniegtā komentāra sazvanījis Latvijas izlases centra pozīcijas spēlētāju, lai darītu viņam zināmu, ka tas atklāts arī medijiem, ziņo dallasnews.com. Porziņģis gan Kārlailam apstiprinājis, ka neplāno izmantot doto iespēju.

Dalasas kluba īpašnieks Marks Kubans pirmdien vēlreiz atkārtojis, ka FIB izmeklēšanas dēļ nedrīkst sniegt medijiem komentārus. Arī pats Porziņģis nebija pieejams žurnālistiem.

"Mavericks" vienība aizvadītajā spēlē izcīnīja uzvaru ar rezultātu 122:102 (27:32, 41:18, 29:27, 25:25), kas tai deva 31. triumfu 77 spēlēs. Komandai vairs nav iespējams kvalificēties NBA izslēgšanas spēlēm.

Jau vēstīts, ka sestdien Ziemeļamerikas medijos parādījās šokējošā ziņa par Porziņģa vainošanu izvarošanā. Policijā iesniegtajā sūdzībā apgalvots, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra spēles pret Milvoki "Bucks", kurā tobrīd vēl Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis.

Sieviete, kura Porziņģi apsūdz izvarošanā, par liecību uzskata kādu ar roku rakstītu dokumentu. Tajā sieviete esot vienojusies ar Porziņģi par 68 000 ASV dolāru maksājumu, tomēr tās leģitimitāte uzskatāma par apšaubāmu, jo Porziņģa vārds esot uzrakstīts kļūdaini. Turklāt šobrīd nevar konstatēt, vai latvieša paraksts ir īsts.

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa advokāts Rolands Riopells ziņojis medijam ESPN, ka Ņujorkas apgabaltiesa pārliecināsies par “Kristapa Porziņģa lietas” bezjēdzību pēc attiecīgo dokumentu izskatīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!