Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien slimības dēļ izlaida Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" viesos ar rezultātu 101:117 (28:28, 26:31, 22:32, 25:26) piekāpās Vašingtonas "Wizards".

Par latvieša saslimšanu klubs paziņoja neilgi pirms spēles, norādot, ka Porziņģis maču izlaidīs slimības dēļ. Porziņģis šosezon izlaidis astoņas NBA spēles, iepriekšējās septiņas reizes mačos nepiedaloties Ahilleja traumas dēļ.

Kā vēsta Ziemeļamerikas žurnālisti, Porziņģis saķēris vēdera vīrusu. Liepājniekam pirms mača bijusi slikta dūša, kas pēc iesildīšanās nav uzlabojusies, līdz ar to viņš šajā spēlē nepiedalījās.

Viņa vietā šo maču sākumsastāvā iesāka spānis Villijs Ernangomess, kurš šajā spēlē guva 15 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, kamēr rezultatīvākais komandā ar 26 punktiem bija Karmelo Entonijs. Tikmēr 21 punkts Brendonam Dženingsam, bet 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas Kaila O'Kvinna kontā.

Savukārt "Wizards" rindās ar 28 punktiem izcēlās Bredlijs Bīls, 24 punkti un desmit bumbas zem groziem Markīfam Morisam, bet Džona Vola kontā 15 punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

Maču veiksmīgāk iesāka viesi, kuri pirmajā ceturksnī iekrāja astoņu punktu pārsvaru (16:8), taču vēlāk to izsēja. Otrās ceturtdaļas sākumā "Knicks" vēl turējās vadībā, bet "Wizards" pārņēma spēles grožus (42:41) un pirmo puslaiku uzvarēja ar 59:54.

Otrā puslaika sākumā mājinieki guva 14 punktus pēc kārtas, kas ļāva iegūt jau 19 punktu handikapu (75:56). Līdz trešās ceturtdaļas beigām "Wizards" pārsvars nedaudz tika sadeldēts, bet ceturtajā spēles nogrieznī tas jau sasniedz 20 punktus. "Knicks" tā arī nespēja atrast pretargumentus un cieta zaudējumu ar 101:117.

Šis "Knicks" bija otrais zaudējums pēc kārtas un trešais pēdējās četrās spēlēs. Iepriekšējā mačā ņujorkieši ceturtajā pagarinājumā ar 139:142 piekāpās Atlantas "Hawks".

Tikmēr "Wizards" izcīnījusi jau piekto uzvaru pēc kārtas. Vašingtonas komanda pēdējās 14 spēlēs cietusi tikai divus zaudējumus.

"Knicks" ar 21 uzvaru 50 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, kur "Wizards" ar 28 panākumiem 48 dueļos ir ceturtā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs trešdien, kad viesos spēkosies ar vēl vienu Ņujorkas komandu Bruklinas "Nets". Pēc tam sekos piecu mājas spēļu sērija, kas noslēgsies ar cīņu pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!