Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Kristaps Porziņģis pēc vēl vienas rezultatīvas spēles bija priecīgs par komandas uzvaru, taču viņš nākotnē mēģinās izvairīties no piezīmju nastas, kas liedza izšķirošajos momentos atrasties laukumā.

Jau vēstīts, ka Porziņģis ar 26 punktiem palīdzēja Ņujorkas "Knicks" uzvarēt tiešo konkurenti par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Bostonas "Celtics".

"Spēles sākumā centos būt agresīvs, izmantoju savas iespējas, Karmelo Entonijs man piespēlēja bumbu, biju brīvs un trāpīju. Ļāvu spēlei ritēt savu gaitu, nemēģināju kaut ko sasteigt. Metieni krita iekšā, un mēs spēlējām labu basketbolu," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem sacīja Porziņģis.

Porziņģis pirmo reizi savā NBA karjerā nopelnīja sešas piezīmes, kas liedza viņam atrasties laukumā izšķirošajās epizodēs. "Kad ir sakrātas vairākas piezīmes ir grūti spēlēt, īpaši mēģinot bloķēt metienus un spēlējot groza apakšā," turpināja latvietis. "Piezīmju nasta ir nomācoša, jo trenerim nākas mani pietaupīt, bet maču pabeigt ar sešām piezīmēm uz rezervistu soliņa nav patīkami. Tajā brīdī cenšos atbalstīt komandu, bet nākotnē man jābūt gudrākam un jāizvairās no piezīmēm."

Porziņģim lieliska bija pirmā ceturtdaļa, kurā viņš guva 16 punktus, piespiežot Bostonas "Celtics" trenerim Bredam Stīvensam meklēt veidus, kā latvieti apturēt. Viņš nolēma, ka jāmēģina Porziņģis nosegt ar augumā daudz mazāku, bet agresīvu aizsargu Markusu Smārtu.

"Neviens negaidīja, ka Smārts mani segs aizsardzībā. Viņš bija agresīvs, spiedās man ceļgalos, kas garajiem spēlētājiem nepatīk. Man jābūt gatavam dažādām situācijām, un tas man parādīja, pie kā man vēl būtu jāstrādā. Man bija auguma priekšrocības, bet es vēl nezināju, kā to izmantot," atzina latvietis.

Vēl kādā epizodē spēlē notika asa cīņa par bumbu. Porziņģis patraucēja vairākos "Celtics" metienos pēc kārtas, bet tad viņš arī uz grīdas cīnījās par bumbu. "Iepriekš runāju ar bijušajiem "Knicks" spēlētājiem, un viņi stāstīja, ka Ņujorkas līdzjutējiem patīk epizodes, kurās notiek neatlaidīga cīņa par bumbu. Tā var nopelnīt viņu cieņu un mīlestību. Mēs cenšamies būt neparocīga komanda, cīnīties par neitrālām bumbām," stāstīja Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!