Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc labā ceļgala meniska savainojuma gūšanas bija ļoti vīlies, ka nevarēja iziet laukumā Dalasas “Mavericks” Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra ceturtajā mačā, viņš pastāstīja Ziemeļamerikas žurnālistiem.

Jau vēstīts, ka Porziņģis pārcietis labā ceļgala meniska plīsumu un viņš vairs nevarēs piedalīties “Mavericks” pirmās kārtas sērijā pret Losandželosas “Clippers”, kurā dalasieši ir iedzinējos ar 2-3.

Porziņģis sarunā ar žurnālistiem stāstīja, ka cer atgriezties laukumā, ja “Mavericks” pārvarēs pirmo kārtu. Šobrīd viņš nedomā doties prom no Orlando, kur notiek NBA sezonas izšķirošās spēles.

“Pēc sērijas ceturtās spēles mēs sapratām, kas tā ir par traumu. Ceļgals sāpēja, tāpēc mēs veicām pārbaudes, kurās atklājās, ka ir meniska plīsums. Sērijas otrajā un trešajā mačā es spēlēju ar savainojumu,” viņš stāstīja. Traumu latvietis guva izslēgšanas spēļu pirmajā mačā, kad vienā no epizodēm cīnījās par atlēkušo bumbu uzbrukumā.

“Pēc pirmās spēles mans ceļgals bija kā saslēdzies un es nezināju, vai varēšu spēlēt otro spēli. Kaut kā izdevās atgūties un cerēju, ka tā varēšu turpināt. Pēc trešās spēles kļuva sliktāk, bet pirms ceturtās spēles ceļgalu nevarēju “iedarbināt”. Tā bija ļoti liela vilšanās,” teica Porziņģis.

“Iemācījos pieņemt šo sajūtu un sagaidu, kas būs tālāk. Ir grūti nebūt laukumā ar puišiem un cīnīties šādā sērijā,” uzsvēra latvietis.

Porziņģis cer, ka injekcijas palīdzēs meniskam sadzīt, tāpēc viņš saglabā optimismu, ka varētu vēl doties laukumā, ja “Mavericks” bez viņa spēs atspēlēties un uzvarēt “Clippers”. Nākamā "Mavericks" un "Clippers" komandu sērijas spēle paredzēta svētdien. Abas komandas sacenšas līdz kāda izcīnīs četras uzvaras.

Porziņģis šosezon atgriezās laukumā pēc 20 mēnešu pārtraukuma. 2018. gada februārī basketbolists vēl Ņujorkas "Knicks" rindās pārcieta kreisā ceļgala krustenisko saišu plīsumu. Šī savainojuma dēļ basketbolists vispār nepiedalījās 2018./2019. gada sezonā. Liepājnieks šosezon laukumā gāja 57 no komandas 75 aizvadītajām regulārās sezonas spēlēm, piesardzības nolūkos vienmēr izlaižot kādu no divās dienās pēc kārtas notiekošajiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!