Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna pārstāvētās Vašingtonas "Wizards" un Dalasas "Mavericks" komandas savstarpējās spēles nākamajā sezonā aizvadīs 10. novembrī un 24. janvārī, liecina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) publicētais 2022./2023.gada regulārā čempionāta kalendārs.

10. novembrī mačs notiks Vašingtonā, bet 24. janvārī - Dalasā. Mači pēc Latvijas laika sāksies nākamajā dienā attiecīgi plkst.2 un plkst.3.30.

NBA regulārais čempionāts sāksies 18. oktobrī un noslēgsies 9. aprīlī, kad visas komandas būs aizvadījušas pa 82 spēlēm katra. No 11. līdz 14.aprīlim norisināsies "play-in" turnīrs, bet izslēgšanas turnīrs sāksies 15.aprīlī. Finālsērijas sākums iecerēts 1. jūnijā.

Sezonas pirmajā spēļu dienā būs divi mači, kuros NBA čempione Goldensteitas "Warriors" Sanfrancisko uzņems Losandželosas "Lakers", bet Bostonas "Celtics" mājās cīnīsies ar Filadelfijas "76ers". Nākamajā dienā, 19.oktobrī, sezonu sāks avi latviešu pārstāvētie klubi - "Wizards" viesosies pie Indiānas "Pacers" un "Mavericks" izbraukumā cīnīsies ar Fīniksas "Suns".

Ziemassvētku dienā tiks aizvadīti pieci mači, kuros Ņujorkas "Knicks" mājās spēlēs ar Filadelfijas "76ers", Bertāna pārstāvētā "Mavericks" Dalasā spēkosies ar "Lakers", "Celtics" Bostonā cīnīsies ar Milvoki "Bucks", "Warriors" pie sevis uzņems Memfisas "Grizzlies", bet Denverā vietējā "Nuggets" eksaminēs "Suns" komandu.

Vēlēšanu dienā 8. novembrī NBA mači netiks aizvadīti.

Divas no regulārā čempionāta spēlēm nākamajā sezonā tiks aizvadītas ārpus ASV un Kanādas. 17.decembrī Meksikas galvaspilsētā Mehiko spēkosies Maiami "Heat" un Sanantonio "Spurs", bet 19.janvārī Parīzē būs Čikāgas "Bulls" un Detroitas "Pistons" mačs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!