Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē pret Čikāgas "Bulls" piektdien guva deviņus punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piedzīvoja zaudējumu ar 81:108 (18:34, 32:22, 23:21, 8:31).

Porziņģis laukumā pavadīja 28 minūtes un 19 sekundes, realizēja vienu no trim tālmetienu, trīs no 11 divpunktu metieniem un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Rezultatīvākais spēlētājs "Knicks" rindās šai mačā bija Karmelo Entonijs ar 20 gūtiem punktiem, kamēr Hosē Kalderons realizēja trīs no trim trīspunktniekiem un sakrāja 18 punktus.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Bulls' bija iekrājuši 16 punktu pārsvaru. Pirmajā spēles ceturtdaļā "Knicks" spēlētāji aizmeta garām grozam pirmos 10 metienus un gandrīz četras minūtes nespēja gūt nevienu punktu, līdz Porziņģis pārtrauca šo neveiksmīgo nogriezni ar precīzu metienu. Tomēr līdz pirmā puslaika beigām ņujorkiešiem izdevās to sadeldēt līdz sešiem punktiem, bet ar Porziņģa palīdzību otrā puslaika sākumā "Knicks" pat izvirzījās vadībā ar 67:65, savukārt trešo ceturdaļu ņujorkieši uzvarēja ar divu punktu pārsvaru - 23:21.

Tomēr ceturtā ceturtdaļa Ņujorkas komandai atkal izrādījās visneveiksmīgākais spēles nogrieznis, kad tika gūti vien astoņu punkti, kamēr mājinieki, "Bulls", guva 31 un izcīnīja uzvaru. Šī bija sliktākā pēdējā ceturtdaļa visā "Knicks" vēsturē, liecina NBA statistika.

"Tas bija ārkārtīgi nepatīkami, aizmest garām visus šos metienus," pēc spēles atzina Porziņģis. "Pēc tam arī enerģija mums samazinājās un mēs sākām kļūdīties arī aizsardzībā."

Mājiniekiem rezultatīvākais spēlētājs bija Džimijs Batlets ar 23 gūtiem punktiem, Po Gasolam un Nikolam Mirotičam - pa 17.

Ņujorkas "Knicks" komandai šis bija devītais zaudējums pēc kārtas Čikāgas "United Center".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!