Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks", kuru pārstāv Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis, sestdien uzsāks Rietumu konferences pirmās kārtas sēriju ar Losandželosas "Clippers" vienību, ziņo līga.

"Mavericks", regulāro sezonu noslēdzot piektajā vietā, sērija jāuzsāk izbraukumā pret ceturtajā vietā Rietumos esošo "Clippers" komandu. Abas vienības jau otro gadu pēc kārtas aizvadīs savstarpēju sēriju.

"Clippers" pirmo spēli uzņems sestdien, pulksten 23.30 pēc Latvijas laika, bet pārējās spēles notiks krietni vēlāk. Otrais mačs Losandželosā sagaidāms otrdien (trešdien, pulksten 5.30 pēc Latvijas laika), bet Dalasa trešo un ceturto maču uzņems piektdien un svētdien (attiecīgi sestdien un pirmdien, pulksten 4.30 pēc Latvijas laika).

Sērija norisināsies līdz kāda komanda izcīna četras uzvaras. Ja tas būs nepieciešams, Losandželosas komanda spēles uzņems 2. un 6. jūnijā, bet "Mavericks" mājas spēle jāaizvada 4. jūnijā.

Kristaps Porziņģis sezonas izskaņā piedalījās tikai četrās no 14 spēlēm. Liepājniekam vispirms traucēja izmežģīta potīte, bet vēlāk vairākus mačus piespieda izlaist sāpes labajā ceļgalā. Tomēr basketbolists sezonu noslēdza, piedaloties pēdējās trijās regulārās sezonas spēlēs.

Pērn emocijām bagātā sērijā ar rezultātu 4-2 uzvarēja "Clippers" komanda, kura dalasiešus pieveica pēdējās divās spēles pēc kārtas. Porziņģis pirmajā spēlē sakrāja divas tehniskās piezīmes, par ko tika izraidīts no mača, bet pēc trešās spēles vairs nedevās laukumā labā ceļgala meniska savainojuma dēļ.

Ziņots, ka ceturtdien par vietu NBA izslēgšanas spēlēs cīnīsies Dāvis Bertāns un Vašingtonas "Wizards" komanda, kura ar Indiānas "Pacers" vienību Austrumu konferences "play-in" turnīrā cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz "play-off" mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!