Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" ceturtdien viesos piekāpās NBA čempionei Milvoku "Bucks" komandai.

"Wizards" basketbolisti zaudēja ar rezultātu 102:114 (13:32, 29:28, 24:32, 36:22).

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 32 minūtes, kurās guva 16 punktus (4/6 divpunktu metienos, 2/6 trīspunktu metienos, 2/2 soda metienos), savāca deviņas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas. Liepājnieka kontā arī divas kļūdas un piecas piezīmes, bet, viņam esot laukumā, komanda uzvarēja ar +2.

Lai gan "Bucks" komanda spēlēja bez savām zvaigznēm Jaņņa Adetokunbo un Krisa Midltona, "Wizards" komanda pirmajā ceturtdaļā piekāpās ar graujošo rezultātu 13:32. Deficīts bija milzīgs lielāko daļu spēles, viesiem ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē jau nonākot zaudētājos ar -28 (66:94).

"Wizards" vienībai gan sanāca atspēlēties. Izrāviens noslēdzās ar Išmaela Šmita tālmetienu (101:109). bet Kenteiviuss Kaldvels-Poups nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām vēl trāpīja vienu soda metienu (102:109). Greisons Alens mājinieku labā gan atbildēja ar trīspunktnieku (102:112), bet "Wizards" basketbolisti čempionu vadību vairs neapdraudēja.

Viesu labā 17 punktus guva Smits, bet Kaldvels-Poups atzīmējās ar 16 punktiem. Uzvarētāju rindās Drū Holidejs sakrāja 24 punktus un desmit rezultatīvas piespēles, savukārt Alens piebalsoja ar 21 punktu.

Jāmin, ka arī "Wizards" komandai iztrūka pāris līderu. Kails Kuzma izlaida jau trešo spēli pēc kārtas labā ceļa tendinīta dēļ. Savukārt kreisās plaukstas operācijas dēļ sezona jau beigusies Bredlijam Bīlam.

"Wizards" vienība ar 30 panākumiem 72 spēlēs atkāpusies uz 12. vietu Austrumu konferencē. Līdz "play-in" turnīram tai pietrūkst sešas uzvaras (desmitajā vietā esošās Atlantas "Hawks" komandas bilance ir 36-37). Savukārt "Bucks" vienība (46-27) atrodas otrajā vietā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!