Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 43 punktus, kas viņam ir jauns karjeras rekords.

Ar Porziņģa rezultatīvo sniegumu gan bija par maz, lai viņa pārstāvētā Vašintonas "Wizards" savā laukumā izcīnītu uzvaru. "Wizards" ar rezultātu 120:122 piekāpās Atlantas "Hawks".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 38 minūtes, kuru laikā realizēja 10 divpunktu metienus (10/12), septiņus tālmetienus (7/10) un divus soda metienus (2/3). Viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja piecas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja piecas piezīmes. Latvieša +/- rādītājs mačā bija +8.

Iepriekš Porziņģim rezultativitātes rekords bija 41 gūtais punkts, un to viņš arī paveica šajā sezonā, kad novembrī sekmēja uzvaru pār Minesotas "Timbervolwes".

"Wizards" rindās spēlē pret "Hawks" 25 punktus guva Kails Kuzma, kurš izcīnīja arī 10 atlēkušās bumbas, bet 24 punktus un astoņas rezultatīvās piespēles pievienoja Bredlijs Bīls. "Hawks" sastāvā 28 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Trejam Jangam, bet 17 punktus guva Dežonte Marejs. Atlantas vienībā septiņi spēlētāji guva vismaz 10 punktus.

Spēles pirmajās 18 minūtēs vadībā turējās "Hawks" vienība, bet pirmā puslaika izskaņā "Wizards" izdevās pārņemt vadību. Trešajā ceturtdaļā Vašingtonas vienība panāca 10 punktu pārsvaru (76:66), tomēr "Hawks" atspēlējās un spēles galotne ritēja līdzīgi. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 114:114, bet tad Deandrē Hanters ar trīs punktu gājienu deva vadību "Hawks".

Tad Bīls realizēja vienu no diviem soda metieniem, savukārt brīdi vēlāk viņš pārtvēra bumbu, bet nespēja gūt punktus. Hanters iemeta vēl divus soda metienus, un "Wizards" atspēlēties vairs neizdevās.

"Wizards" tādējādi piekāpās tiešajai konkurentei cīņā par vietu "play-in" turnīrā. Vašingtonas komanda ar 31 uzvaru un 35 zaudējumiem ieņem 10. vietu, bet "Hawks" ar 33 uzvarām un 33 zaudējumiem ierindojas astotajā vietā.

Citā mačā laukumā NBA spēlē atgriezās Dāvis Bertāns, taču viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 106:113 izbraukumā piekāpās Ņūorleānas "Pelicans" basketbolistiem.

Bertāns nebija spēlējis kopš 2. februāra, un šajā laikā izlaida 13 spēles.

Pret "Pelicans" viņš nospēlēja 14 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no trim tālmetieniem. Viņš izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +8.

"Mavericks" sastāvā 27 punktus guva Kairijs Ērvings, bet Luka Dončičs pievienoja 15 punktus un astoņas piespēles. 17 punkti Tima Hārdeveja kontā. Uzvarētājiem 32 punktus sameta Sīdžejs Makkolums, savukārt 16 punktu Trejam Mērfijam.

"Mavericks" pēdējās 10 spēlēs izcīnījusi tikai trīs uzvaras, un Rietumu konferences kopvērtējumā tā tagad ierindojas septītajā vietā ar 34 uzvarām un 33 zaudējumiem. "Pelicans" ar 32 uzvarām un 34 zaudējumiem ierindojas 10. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!