Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lēmums par Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa dalību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piektajā pirmās kārtas "play-off" spēlē Dalasas "Mavericks" vienības sastāvā tiks pieņemts tieši pirms otrdien gaidāmā mača sākuma, sarunā ar žurnālistiem atklāja komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Porziņģa dalība mačā pagaidām ir zem jautājuma zīmes, ziņots vienības savainoto spēlētāju pieteikumā. Mazliet vairāk par situāciju sarunā ar žurnālistiem pastāstīja "Mavericks" vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

"KP [Kristapa Porziņģa] statuss rītdienas spēlei joprojām ir neskaidrs," atzina Kārlails. "Viņš ticis aprūpēts, kā arī bijis pie ārstiem. Rīt mēs zināsim mazliet vairāk. Varētu būt, ka lēmums tiks pieņemts tieši pirms spēles, līdzīgi kā vakar tas tika darīts Lukas [Dončiča] saistībā."

Krustenisko saišu savainojumu 2017./2018. gada sezonā Porziņģis pārcieta kreisajā ceļgalā. Tiesa, tieši sāpes labajā ceļgalā viņam lika izlaist desmit spēles šī gada janvārī. Trenerim tika taujāts, cik minūtes pirms pirmdienas spēles viņš uzzinājis, ka liepājnieks mačā nepiedalīsies, un vai šī brīža veselības likstas pielīdzināmas janvārī piedzīvotajam.

"Par KP uzzināju ģērbtuvē kādas 35 minūtes pirms spēles sākuma. Man gan nav atļauts izpaust detalizētu medicīnisku informāciju. Cik es saprotu, situācija ir citāda nekā tā bija janvārī. Vairāk nevēlos atklāt," noteica Kārlails.

Pēc pirmdienas spēles Porziņģim tika veikts magnētiskās rezonanses izmeklējums. Tā rezultāti bijuši negatīvi, jau atklājis medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

Kārlails žurnālistiem nevēlējās stāstīt diži vairāk, norādot, ka nav pilnībā informēts par veiktās procedūras rezultātiem. Porziņģim gan pagaidām nav ieteikts nespēlēt gaidāmajā mačā, uzsvēra speciālists.

"Magnētiskā rezonanse neatklāja neko tādu, kas jau dienu iepriekš izsvītrotu viņa vārdu no spēles, tā kā tās ir labas ziņas," minēja treneris.

Jau ziņots, ka Dalasas "Mavericks" pirmdien ar rezultātu 135:133 (24:34, 34:32, 35:19, 28:36, 14:12) papildlaikā pieveica Losanželosas "Clippers" komandu, Porziņģim spēli vērojot no rezervistu soliņa. Basketbolists pirms spēles gan iesildījās kopā ar komandu. Sērijā rezultāts pēc šī mača ir 2-2.

Galvenais spēles varonis bija Slovēnijas basketbola zvaigzne Luka Dončičs, kurš komandas uzvaru panāca, papildlaika izskaņā trāpot sarežģītu "sirēnlauzi", bet visā spēlē atzīmējās ar 43 punktiem, 17 atlēkušajām bumbām un 13 rezultatīvām piespēlēm. Basketbolists spēlē piedalījās, neskatoties uz trešajā sērijas mačā izmežģītu potīti.

Dončičs arī iekļauts savainoto spēlētāju sarakstā, tomēr viņš spēlē varētu piedalīties. Basketbolista dalība mačā atzīmēta kā "iespējama".

Kristaps Porziņģis jau pirms sērijas otrās spēles labā ceļgala dēļ tika iekļauts savainoto spēlētāju pieteikumā. "Mavericks" komanda toreiz publicēja, ka Porziņģa dalība spēlē ir zem jautājuma zīmes. Tomēr basketbolists spēja aizvadīt pietiekamu veiksmīgu spēli, Dalasas komandai izlīdzinot sērijā rezultātu. Pats basketbolists pēc mača atzina, ka pat viņam tas bijis liels pārsteigums, jo dienu iepriekš viņš nav juties pārāk labi.

Savukārt pirms sērijas pirmās un trešās spēles "Mavericks" vienība pieļāva, ka Porziņģis varētu nespēlēt, jo viņam bija sasists kreisais papēdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!