Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristapa Porziņģa atgriešanās laukumā tiek vērtēta kā "zem jautājuma zīmes", bet Lukam Dončičam būs jāievēro Covid-19 protokols, ziņo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks".

Dalasas vienībai ceturtdien savā laukumā jāuzņem NBA čempionvienība Milvoki "Bucks".

Kristaps Porziņģis svētdien guva labās kājas pēdas savainojumu. Šī iemesla dēļ liepājnieks nepiedalījās otrdien notikušajā mačā, klubam viņa savainojumu oficiāli dēvējot par "sāpēm labā kājas īkšķī". Viņa dalība arī nākamajā spēlē ir zem jautājuma zīmes.

Savukārt "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs kreisās kājas potītes savainojuma dēļ nav piedalījies pēdējās piecās spēlēs, bet bija cerība, ka slovēnis varētu ceturtdien atgriezties laukumā. Tiesa, viņš un Trejs Bērks, kurš vienīgais no "Mavericks" basketbolistiem nav vakcinējies, nevarēs spēlēt Covid-19 protokola dēļ.

"Mavericks" komanda otrdien mājās, iztiekot bez Porziņģa un Dončiča, gan spēja pieveikt Minesotas "Timberwolves" vienību.

Bez šiem diviem spēlētājiem no "Mavericks" Covid-19 protokolā nonākuši arī Redžijs Buloks, Tims Hārdevejs juniors, Džošs Grīns un Maksimilians Klebers. Pret "Bucks" savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Jūdžins Omoruji, bet personīgu iemeslu dēļ nespēlēs Villijs Kolijs-Steins.

Lai aizvietotu tos spēlētājus, kuri Covid-19 protokola dēļ nevar spēlēt, komandas var noslēgt desmit dienu līgumus ar citiem basketbolistiem. "Mavericks" noslēgusi šādus līgumus ar sešiem spēlētājiem.

"Mavericks" ar izcīnītām 15 uzvarām un 15 zaudējumiem Rietumu konferencē ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!