Foto: Publicitātes foto

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis vēl neesot pieradis pie tik intensīva spēļu grafika Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā, pēc sestdien aizvadītās spēles atklāja basketbolists.

Kā ziņots, Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" sestdien ar rezultātu 112:110 izbraukumā pieveica Portlendas "Trail Blazers" spēlētājus. Taču Latvijas talantīgais basketbolists pirmoreiz savā NBA karjerā palika bez gūtajiem punktiem, izceļoties vien ar trim bumbām zem groziem.

"Protams, izbraukumā aizvadīt vienu spēli pēc otras ir grūti. Pat pēc visām nepieciešamajām procedūrām, kas tiek veiktas, lai organisms atgūtos pēc iepriekšējā mača un sagatavotos nākamajam duelim, jutu nogurumu kājās," atzina Porziņģis. "Nekādu savainojumu neesmu guvis, vienkārši kājās bija nogurums, līdz ar to nejutos tik labi, kā vajadzēja."

Latvietis šajā duelī ne tikai nespēja tikt pie "double-double" jau piektajā spēlē pēc kārtas, bet ceturtajā ceturtdaļā vispār neizgāja laukumā. Kopumā Porziņģis laukumā pavadīja 19 minūtes un 12 sekundes, grozam garām raidot visus sešus izpildītos divpunktu metienus. Bez trim atlēkušajām bumbām Porziņģis atzīmējās arī ar divām pārtvertām piespēlēm, divām kļūdām un trim piezīmēm.

"Esmu priecīgs, ka komanda spēja gūt panākumu arī bez manas rezultativitātes. Jau spēles laikā jutos slikti, ka nespēju gūt punktus, taču tik sīva uzvara mazliet iepriecina, līdz ar to mans rezultāts paliek aizmugurējā plānā," norādīja latvietis. "Salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, pretinieki pret mani spēlēja ciešāk. Viņi apzinās, ka varu būt rezultatīvs un gūt svarīgus punktus, līdz ar to arī man būs jāsāk pierast pie šāda veida pretspēles."

"Knicks" pēdējās trīs spēles aizvadīja izbraukumā ASV rietumos, taču šobrīd klubu sagaida neliels pārtraukums. Savā nākamajā cīņā tā trešdien uzņems Minesotas "Timberwolves" ar šī gada NBA drafta pirmo numuru Karlu Taunsu sastāvā.

"Mājās spēlēt, protams, ir daudz vieglāk. Līdzjutēji ir kā sestais laukuma spēlētājs, kuri sāk trakot pie katra iemestā punkta. Tas dod papildus enerģiju, kas tik ļoti trūka šajās izbraukuma cīņās," pauda Porziņģis.

Lai arī latvietis sestdienas mačā neguva nevienu punktu, šī jaunajam basketbolistam ir svarīga pieredze, atzina "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers.

"Porziņģis laukumā pavadīja vairāk nekā 19 minūtes, kas nav mazs laiks. Taču šajā cīņā jutu, ka rezervisti var sniegt lielāku ieguldījumu uz laukuma nekā Porziņģis, tāpēc viņiem uzticējos vairāk. Pat ja Kristaps neizceļas statistikas rādītājos, iegūtā pieredze šādos mačos viņam ir ļoti svarīga," norādīja treneris. "Šādos izbraukumos nogurst daudzi komandas spēlētāji, taču līgas debitanti to izjūt visvairāk. Ir nepieciešams laiks, līdz basketbolisti pierod pie tik intensīva spēles grafika. Tiesa, Porziņģis palīdz vienībai arī brīžos, kad negūst punktus."

"Knicks" ar 11 panākumiem 25 spēlēs saglabājusi 12.vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!