Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" būs viens no desmit sportistiem, kuram 2016. gadā būs aizraujoši sekot līdzi, uzskata ASV laikraksts "USA Today".

Laikraksta interneta versija apkopojusi desmit sportistus, kuru sniegumam šogad ir vērts sekot līdzi, un Porziņģis ierindots septītajā vietā. Viņš 2015.gadā pēc izsvilpšanas NBA draftā kļuva par Ņujorkas komandas fanu favorītu. Viņš šajā sezonā jau paspējis savākt 12 "double-double", kā arī viņa sekotāju skaits sociālajā tīklā "Twitter" pieaudzis par 100 000.

Kā uzskata "USA Today", tad Porziņģa slava tikai turpinās pieaugt, jo viņš arī pakāpeniski uzlabo savas prasmes. Viņa spēli ir aizraujoši skatīties, kā arī viņa sarunas ar reportieriem vienmēr ir interesantas.

Jau vēstīts, ka jau otro mēnesi pēc kārtas tika atzīts par NBA labāko debitantu. Kopumā šajā sezonā latvietis vidēji spēlē izceļas ar 13,1 punktu, astoņām atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem.

Šajā "USA Today" sarakstā iekļauti arī beisbolists Karloss Korrea, amerikāņu futbolists Tods Gurlijs, peldētāja Keitija Ledecka, golferis Olijs Šnaiderdžans, futbolisti Gedions Zelalems un Pols Pogba, hokejists Artemijs Panarins, basketbolists Kristians Džeimss Makkolums un basketboliste Breanna Stjuarte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!