Foto: F64

"TTT Rīga" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) turnīrā iesaistīsies ne ātrāk par nākamo nedēļu, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šajā vasarā ap "TTT Rīga" bija liela neskaidrība un jautājumu, vai klubs maz vēl eksistēs. Septembrī organizācija beidzot tika izveidota par biedrību, kas ļāva sākt komandas komplektāciju.

Nedēļas nogalē ar četrām spēlēm Tallinā sāksies BSBL turnīrs, kurā piedalīsies 12 komandas - pa piecām no Latvijas un Lietuvas, kā arī divas no Igaunijas. Savukārt trešdien, 12.oktobrī, sāksies "Pullman" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionāts, kurā piedalīsies deviņas komandas.

Baltijas līgā Latviju pārstāvēs trīskārtējās līgas čempionvienība "TTT Rīga", pērnā gada finālčetrinieka dalībniece RSU, 2020.gada turnīra trešās vietas ieguvēja "Liepāja"/LSSS, kā arī "Daugavpils Universitāte" un "Rīga Juniores"/LU.

Pirmās cīņā dosies daugavpilietes un juniores, kuras nedēļas nogalē aizvadīs pa divām spēlēm Igaunijā. Abas komandas būtiski atjaunojušas sastāvus, iesaistot 2003. līdz 2006.gadā dzimušas spēlētājas. Sestdien "Rīga Juniores"/LU spēlēs ar "Audentes", daugavpilietes ar "TalTech", svētdien juniores tiksies ar "TalTech", daugavpilietes ar "Audentes".

Vēl pēc nedēļas turnīrā iesaistīsies RSU, "Liepāja"/LSSS un, iespējams, arī "TTT Rīga".

Lietuvu turnīrā pārstāv Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai-Vilmeras", kurs sastāvā ir arī Rūta Stiprā, un Klaipēdas "LCC Starptautiskā universitāte".

12 komandas līdz marta vidum aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmās vietas ieguvējas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet turpmāko septiņu vietas ieguvējas divu spēļu sērijās cīnīsies par trim vietām "Final 4".

LSBL čempionātā piedalīsies deviņas komandas - pērn spēlējušās RSU-2, TTT/RBJSS "Rīdzene", BJBS "Rīga/Juniores"-2, "Jūrmala", "Jelgava"-BJSS, "Rīga/Jugla", "Valmieras Glass"/"Vidzemes Augstskola"/BVBS, kā arī jaunpienācējas "Ventspils" un "Rīgas Tehniskā universitāte".

No 12.oktobra līdz marta vidum tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, kam sekos "Final 4" turnīrs.

Pēc abu līgu sacensībām izslēgšanas turnīrā noskaidros Latvijas čempiones.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!