Foto: FIBA

Latvijas basketbolistes Aija Jurjāne un Ieva Pulvere trešdien FIBA Eirokausa mačā palīdzēja Stambulas "Galatasaray" izcīnīt panākumu, kamēr citā spēlē Paulas Strautmanes pārstāvētā Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" piedzīvoja neveiksmi.

"Galatasaray" savā laukumā ar rezultātu 68:66 (10:24, 21:12, 23:11, 14:19) uzvarēja Lielpolijas Gožuvas "InvestInTheWest Enea".

Pulvere laukumā bija 22 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā, realizējot divus no četriem tālmetieniem, guva sešus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja trīs piezīmes, pieļāva trīs kļūdas, vienu reizi pārtvēra pretinieču piespēli, sakrāja labāko +/- rādītāju komandā +10 un tika pie efektivitātes koeficienta divi.

Tikmēr Jurjāne spēlētās 11 minūtēs un 14 sekundēs realizēja divus soda metienus, tiekot pie diviem punktiem. Viņa statistikā atzīmējās arī ar divām atlēkušajām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm, divām piezīmēm, trīs kļūdām, diviem bloķētiem metieniem, +/- rādītāja +3 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu pieci.

Uzvarētāju rindās Tieira Makovana, kura divas sekundes līdz spēles beigām guva divus punktus no groza apakšas un izvirzīja vadībā Stambulas vienību, ar kopā gūtiem 33 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija pārliecinoši rezultatīvākā.

Viešņu komandā 16 punktus guva Zoē Vadū.

Savukārt "Cadi La Seu" mājas spēlē ar rezultātu 58:71 (19:21, 11:14, 12:21, 16:15) piekāpās Saragosas "Casademont".

Strautmane laukumā pavadīja 24 minūtes un 28 sekundes un guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem tālmetieniem, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, tika pie vienas rezultatīvas piespēles, nopelnīja piecas personīgās piezīmes, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu piespēli, sakrāja +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu pieci.

Mājinieces no neveiksmes neglāba Laura Penja un Džūvela Tunstula, kuras guva 15 punktus, kamēr Saragosas vienībā arī ar 15 gūtiem punktiem izcēlās Mariona Ortisa.

"Galatasaray" C apakšgrupā ar trīs uzvarām un divām neveiksmēm atrodas trešajā vietā, bet "Cadi La Seu" ar tādu pašu bilanci I apakšgrupā ieņem otro pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!