Foto: FIBA

Latvijas basketbolistes Aija Jurjāne un Ieva Pulvere (attēlā) trešdien FIBA Eirokausa mačā guva septiņus punktus, taču tas neglāba Stambulas "Galatasaray" no zaudējuma.

Stambulas vienība C apakšgrupas spēlē izbraukumā ar rezultātu 63:71 (20:22, 15:11, 9:13, 19:25) piekāpās Pještjani "Čajky" vienībai no Slovākijas, ciešot otro zaudējumu trīs mačos.

Pulvere laukumā bija 20 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja vienu divu punktu metienu, vienu no trijiem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, četras reizes pārkāpa noteikumus, sakrāja +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu desmit.

Tikmēr Jurjāne laukumā pavadītās 30 minūtēs un 37 sekundēs guva divus no četriem divu punktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja, pārkāpa noteikumus, pieļāva kļūdu un pārtvēra piespēli, tika pie +/- rādītāja +1 un efektivitātes koeficienta desmit.

"Galatasaray" rindās 22 punktus guva Kamile Nacickaite, bet uzvarētāju panākumu sekmēja Kešunana Džeimsa, kura izcēlās ar 27 gūtajiem punktiem.

FIBA Eirokauss aiz FIBA Eirolīgas ir otrā ranga turnīrs, un tajā šosezon spēlē sešas latviešu pārstāvētās komandas, katra savā apakšgrupā.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā ir pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!