Foto: LETA

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases vadošajām spēlētājām Aija Putniņa sestdien guva 11 punktus Spānijas čempionāta sestās kārtas spēlē, kurā viņas pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida" izcīnīja graujošu uzvaru.

Salamankas komanda mājās ar rezultātu 84:48 (20:8, 22:19, 30:12, 12:9) pārspēja Lugo "Duran Maquinaria Ensino" komandu.

Putniņa laukumā bija 25 minūtes, kuru laikā realizēja guva četrus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī vienu no četriem tālmetieniem.

Latviete sakrāja arī sešas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja divas piezīmes, vienu sodu izprovocēja, bet spēli noslēdza ar deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Putniņa šajā spēlē bija trešā rezultatīvākā savas komandas spēlētāja, jo 14 punktus guva Marija Villaverde, bet 13 punktus pievienoja Adaora Elonu.

"Perfumerias Avenida" ar sešām uzvarām tikpat spēlēs atrodas Spānijas čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā, bet tāda pati statistika ir arī "Gernika Bizkaia" vienībai.

Putniņas pārstāvētais klubs iepriekšējās trīs sezonas ir kļuvis par Spānijas čempionu, bet kopumā par labāko valstī tas kļuvis sešas reizes.

Aizvadītās sezonas pirmajā pusē Putniņa pārstāvēja Turcijas komandu Samsunas "Canik", bet janvāra vidū pievienojās "Mersin BB" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!