Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola līgas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas duelī pirmo uzvaru sērija guva Toronto “Raptors, kas pateicoties Ogugua Anunobī pēdējo sekunžu metienam ar rezultātu 104:103 pārspēja Bostonas “Celtics”, sērijā četrām uzvarām samazinot deficītu līdz 1-2.

“Raptors” otrajā puslaikā atspēlēja 10 punktu deficītu, bet mača noslēdzošās 15 minūtes ritēja punkts punktā. “Celtics” basketbolisti savā pēdējā uzbrukumā guva divus punktus, kad Kemba Volkers piespēlēja Danielam Taisam, kurš trieca bumbu grozā, 0,5 sekundes pirms pamatlaika beigām panākot rezultātu 103:101. Tomēr atlikušo pussekundi “Raptors” izmantoja lietderīgi. Kails Laurijs ievadīja bumbu no sāna līnijas, piespēlēja nepiesegtajam Anunobī, un viņš ar ļoti ātru tālmetienu izrāva komandai uzvaru.


Anunobī šajā mačā izcēlās ar 12 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, savukārt Lourija kontā 31 punkts, astoņas piespēles un sešas atlēkušās bumbas. 25 punktus guva Freds Vanvlīts. “Celtics” sastāvā Volkers guva 29 punktus, 19 punkti Džeilenam Braunam, bet 15 punktus guva Džeisons Teitums.

(Infograma: "SofaScore")

Citā mačā Losandželosas “Clippers” ar rezultātu 120:97 pieveica Denveras “Nuggets”, gūstot uzvaru šīs otrās kārtas sērijas pirmajā mačā.

Kavai Lenards izcēlās ar 29 punktiem, 19 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Pols Džordžs, bet Markus Moriss izcēlās ar 18 punktiem. “Nuggets” sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Nikola Jokičs, 13 punktus guva Pols Milseps, bet Džamāls Marejs, Džeremijs Grants un Monte Moriss guva pa 12 punktiem.

“Clippes” jau otrajā ceturtdaļā ielika drošus pamatus uzvarai, kad izvirzījās vadībā ar 39:51. Arī turpinājumā “Nuggets” līderi tika apturēti, bet Losandželosas klubs turpināja spēlēt drošu basketbolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!