Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla piektajā spēlē Toronto "Raptors" ar rezultātu 105:99 izbraukumā pārspēja Milvoki "Bucks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 3-2.

Uzvarētājiem teicamu sniegumu demonstrēja Kavai Lenards, kura kontā 35 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas. Freds van Flīts pievienoja 21 punktu, savukārt Kaila Lourija kontā 17 punkti.

"Bucks" sastāvā ar 24 punktiem izcēlās Jannis Adetokunbo, 20 punktus guva Ēriks Bledso, bet 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas Malkomam Brogdonam.

"Bucks" basketbolisti mača pirmajā ceturtdaļā ieguva 14 punktu pārsvaru un diezgan drošā vadībā turējās visu pirmo ceturtdaļu, taču otrā ceturkšņa laikā "Raptors" uz brīdi izvirzījās vadībā. Pirmā puslaika izskaņā rezultāts bija 49:46 mājinieku komandas labā. Milvoki basketbolisti otro puslaiku sāka ar izrāvienu un izvirzīšanos vadībā ar 63:51, tomēr "Raptors" ar saviem tālmetieniem un veiksmīgajiem uzbrukumiem ceturtajā ceturtdaļā pārņēma vadību, kuru spēja nosargāt līdz mača beigām.

Sērijas sestā spēle, kurā "Raptors" vienība var nodrošināt vietu nākamajā kārtā, notiks Toronto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!