Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas dueļos pārliecinošas uzvaras izcīnīja Toronto "Raptors" un Denveras "Nuggets".

Austrumu konferences otrās kārtas cīņā "Raptors" ar rezultātu 125:89 savā laukumā sagrāva Filadelfijas "76ers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2. Izšķirošo pārsvaru Toronto basketbolisti panāca otrajā ceturtdaļā, kurā guva par 20 punktiem vairāk nekā pretinieki. Turpinājumā šo pārsvaru izdevās nosargāt, bet pamatlaika izskaņā tas tika palielināts.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Paskāls Siakams, bet ar 21 punktu un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Kavai Lenards. Vēl Kails Lourijs un Denijs Grīns pievienoja 19 un 17 punktus. "76ers" rindās 22 punktus sameta Džimijs Batlers, 15 punkti Tobiasam Herisam, 13 punktus guva Džoels Embīds.

Sērijas nākamā spēle risināsies Filadelfijā.

Savukārt Rietumu konferences otrās kārtas duelī Denveras "Nuggets" savā laukumā ar rezultātu 124:98 pieveica Portlendas "Trail Blazers", arī sērijā panākot 3-2. "Nuggets" basketbolisti visa mača garumā pakāpeniski audzēja savu pārsvaru, līdz tas pārsniedza 30 punktus. Pēdējās minūtēs "Trail Blazers" nedaudz samazināja deficītu.

"Nuggets" komandai ar 25 punktiem un 19 atlēkušajām bumbām izcēlās Nikola Jokičs, Pols Milseps pievienoja 24 punktus, bet Džamāls Marejs iekrāja 18 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles. Deimiens Lilards guva 22 punktus "Trail Blazerrs" vienībai, pa 14 punktiem guva Rodnijs Huds un Zaks Kolins.

Šī sērija turpināsies Portlendā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!