Foto: worldtour.fiba3x3.com
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Riga" svētdien Pasaules tūres šīs sezonas pirmajā posmā Ungārijas pilsētā Debrecenā apstājās pusfinālā.

Pasaules tūres pirmajos trīs posmos Debrecenā "Riga" komandu pārstāvēs Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks.

Jau ziņots, ka sestdien latvieši, kuri turnīrā saņēmuši trešo numuru, uzvarēja abās apakšgrupas spēlēs un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Svētdien cīņā par pusfinālu Latvijas komanda ar 21:18 pārspēja Austrijas vienību "Graz", kas bija izsēta ar devīto numuru. Astoņus punktus guva Miezis, septiņus Lasmanis, piecus Krūmiņš, bet vienu - Čavars.

Pusfinālā Latvijas četrotne ar 18:21 piekāpās Lietuvas komandai "Utena", kas bija izlikta ar 12.numuru. Pret lietuviešiem septiņus punktus guva Lasmanis, pieci punkti bija Krūmiņam, četri Miezim, bet divi - Čavaram.

Finālā "Utena" ar 17:21 atzina turnīra pirmā numura "Liman" no Serbijas pārākumu.

Kopumā turnīrā piedalījās 12 vienības.

Covid-19 radītās pandēmijas dēļ pēc šajā nedēļā plānotā pirmā Pasaules tūres posma, Debrecenā plānoti vēl divi etapi, kas notiks 1.-2. un 4.-5.septembrī. Otrais posms nodēvēts par Ungārijas "Grand Prix", bet trešais - Eiropas "Grand Prix".

Sacensību kalendārā šosezon vēl paredzēti etapi Japānā, Ķīnā un Tuvajos Austrumos, taču nav zināms, vai šajos reģionos sacensības tiešām notiks.

Jau ziņots, ka FIBA līdz nākamā gada aprīlim iesaldējusi gan 3x3 basketbola komandu, gan spēlētāju individuālo rangu.

Iepriekšējos divus gadus "Riga" vienība Debrecenā izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!