Foto: F64
"Rīga" 3x3 basketbola komanda otrdien Rīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres 3x3 "Challenger" turnīru"Ghetto Basket Riga" sāka ar uzvaru un zaudējumu, bet ar to pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Ar pirmo numuru turnīrā izliktā "Rīga", ko šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks, ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" no Lietuvas.

Čavars ar divpunktu metienu un Lasmanis ar soda metienu panāca 3:0 vadību. Tomēr pretinieki panāca 7:5 savā labā, bet pēc diviem Šarūna Beņuša soda metieniem - arī 11:7 savā labā.

Vēl nepilnas trīs minūtes līdz spēles beigām pēc Aurima Urbona divpunktu metiena lietuviešiem bija četru punktu pārsvars (14:10), taču tad latvieši guva astoņus punktus pēc kārtas, pa tālmetienam iemetot Miezim, Lasmanim un Strēlniekam.

Lietuvieši nepadevās un no 15:19 izvirzījās viena punkta vadībā - 20:19. Tomēr beidzamo vārdu spēlē ar tālmetienu 24 sekundes pirms spēles beigām guva Miezis.

Punktu ražu latvieši sadalīja visai līdzīgi. Septiņus punktus guva Lasmanis, pa pieciem - Miezis un Čavars, bet četrus - Strēlnieks, kuram, tāpat kā Čavaram, arī septiņas atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem deviņus punktus guva Beņušis.

Otrajā mačā "Rīga" ar 18:19 piekāpās Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa".

Lasmanis un Strēlnieks izvirzīja rīdziniekus vadībā ar 2:0, bet pēc Strēlnieka tālmetiena un Čavara bumbas trieciena grozā no augšas tika panākts arī 5:1. Viesi nekapitulēja un pēc 3:6 guva piecus punktus pēc kārtas - 8:6. Pēc tam punktu gūšanas sērija padevās mājiniekiem, pēc Mieža un Čavara tālmetieniem un Lasmaņa soda metiena panākot 11:8 savā labā.

Uz to ar četriem punktiem atbildēja krievu komanda, vēlāk panākot arī 17:14 savā labā, uz ko ar tālmetienu atbildēja Strēlnieks - 16:17. Šis rezultāts uz tablo noturējās ilgi, līdz Sergejs Kozlovs panāca 18:16 vadību viesiem. Atspēlēties neizdevās, Miezim metot garām tālmetienu, kad bija arī labas iespējas veikt caurgājienu un panākt pagarinājumu.

Sešus punktus guva Strēlnieks, bet Miezis, Lasmanis un Čavars guva pa četriem punktiem. Sergejs Kozlovs Krievijas komandai izcēlās ar 10 punktiem, bet Ņikita Paduns – ar septiņiem.

"Riga" ieņēma otro vietu grupā, jo grupas pēdējā spēlē Lietuvas "Raudondvaris" ar 20:18 pieveica RFB komandu. Katrai no komandām bija pa vienai uzvarai divās spēlēs, bet Lietuvas komanda bija guvusi 40, "Riga" 39 un RFB komanda 37 punktus.

Cita Latvijas komanda "Grīziņkalns", ko pārstāv Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis, D grupas spēlē ar 11:18 piekāpās "Amsterdam" no Nīderlandes.

Feikners pēc spēlētām 25 sekundēm izvirzīja Latviju vadībā ar viena punkta metienu, taču nākamos četrus punktus guva pretinieki, kuri trīs minūtes un 14 sekundes pirms mača beigām panāca arī 15:3.

Trīs sekundes pirms mača beigām punktu ar tālmetienu pielika Epners, latviešiem zaudējot ar 11:18.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar pieciem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Feikners, trīs punkti un piecas atlēkušās bumbas Žvīguram, divi punkti un piecas zem groziem izcīnītas bumbas Epneram, bet punkts un četras kļūdas Lācim.

"Grīziņkalns" otrajā D grupas cīņā ar 15:21 piekāpās ASV komandai "Princeton" un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Tāpat kā pirmajā grupas cīņā "Grīziņkalns" izvirzījās vadībā ar 1:0, šoreiz pēc Žvīgura metiena.

Tomēr tūlīt amerikāņi panāca 3:1 savā labā, pēc nedaudz vairāk nekā trim ar pusi spēlētām minūtēm panākot 12:3 un spēli aizvadot līdz uzvarai ar 21:15, kas tika sasniegta 13 sekundes pirms spēles laika beigām.

Tas nozīmēja, ka izslēgšanas spēlēs "Grīziņkalns" ar diviem zaudējumiem tikpat spēlēs nav iekļuvis. Grupā ar divām uzvarām triumfēja "Amsterdam", otro vietu ieņemot amerikāņiem ar vienu uzvaru.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar septiņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Epners. Četri punkti un piecas atlēkušās bumbas Žvīguram, trīs punkti un sešas zem groziem izcīnītas bumbas Lācim, bet Feikners guva vienu punktu.

Pretiniekiem ar 11 punktiem izcēlās Deimons Hafmens.

Savukārt kvalifikācijas turnīru nepārvarēja "Jelgavas" vienība, kuras sastāvā spēlēja Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs.

Jelgava", kas turnīrā izsēta ar devīto numuru, pirmajā spēlē ar rezultātu 21:16 pieveica Slovākijas komandu "Bojnice" (15.). Rezultatīvākais ar astoņiem punktiem bija trīs tālmetienus realizējušais Šteinbergs, pieci punkti bija Pāžem, bet pa četriem guva Ginters un Seņkāns.

Kvalifikācijas B grupas otrajā spēlē Krievijas komandu "Runa" (10.) ar 20:14 guva virsroku pār "Bojnice", tādējādi "Jelgavas" un "Runa" mača uzvarētāja nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Grupas pēdējā spēlē "Jelgava" ātri nonāca iedzinējos ar 1:6 un beigās piedzīvoja zaudējumu ar 11:15. Seņkāns guva sešus punktus, pa diviem bija Pāžem un Ginteram, bet vienu punktu sarūpēja Šteinbergs.

Kvalifikācijas A grupā uzvarēja Vācijas komanda "Dusseldorf", kas arī nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!