Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Rīga" komandas basketbolisti Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars un Artūrs Strēlnieks piektdien ar divām uzvarām sāka Lozannā notiekošo "Masters" sērijas turnīru.

Savā pirmajā spēlē olimpisko čempionu statusā "Rīga" komanda ar rezultātu 21:16 B grupas mačā pārspēja Austrijas komandu "Graz".

Lasmanis šajā mačā izcēlās ar astoņiem punktiem, Čavara kontā seši punkti, Strēlnieks sameta četrus, bet Miezis – trīs. Filips Krāmers un Niko Kaltenbrunners sameta pa pieciem punktiem Grācas komandā.

Rīdzinieki maču iesāka ļoti pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 8:2, un turpinājumā izdevās saglabāt droši vadību. Pie rezultāta 20:14 spēli neizdevās noslēgt un pretinieki divus punktus atguva, bet tad 54 sekundes pirms laika beigām Lasmanis iemeta soda metienu un noslēdza maču.

Turnīra otrajā mačā "Rīga" ar rezultātu 19:13 pieveica mājiniekus "Lausanne".

Šajā mačā pa septiņiem punktiem guva Čavars un Lasmanis, bet pieci punktu Miezim. Žils Martins bija rezultatīvākais Lozannas komandā ar sešiem punktiem.

Latvijas komandas spēlētāji pirmajās četrās minūtēs izvirzījās vadībā ar 9:4, bet divas minūtes vēlāk Lozanna rezultātu izlīdzināja (10:10). Lasmanis ar soda metieniem atguva vadību "Rīgai", bet tad Čavars iemeta no groza apakšas pēc labas piespēles. Rīdzinieki vadību saglabāja un spēli noveda līdz uzvarai, pretiniekiem vairs neļaujot "ieķerties" mačā.

Jau vēstīts, ka Strēlnieks šajā turnīrā aizvieto savainoto Edgaru Krūmiņu.

Divas labākās komandas no B grupas sestdien ceturtdaļfinālā spēlēs ar kādu D grupas komandu (serbu "Ub", ASV vienība "Princeton" vai Puertoriko vienību "San Juan").

Sezonas pirmajā Masters turnīrā martā "Rīga" ieņēma 4. vietu aiz "Amsterdam", "Novi Sad" un "Liman".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!