Foto: F64

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga", kuras sastāvā ir Nauris Miezis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks, svētdien Kvebekas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā izcīnīja panākumu, nodrošinot vietu pusfinālā

"Rīga" ceturtdaļfināla mačā ar 21:16 pārspēja ASV vienību "Washington DC".

Latvijas komandas rindās rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Miezis, vēl pa četriem punktiem pievienoja Čavars un Krūmiņš, bet Strēlnieks izcēlās ar vienu precīzu tālmetienu.

Pusfinālā rīdzinieki stāsies pretī "Princeton" komandai no ASV.

A apakšgrupas pirmajā spēlē turnīrā ar pirmo numuru izliktie latvieši ar 22:14 uzvarēja "Lublin" no Polijas (9.), bet otrajā spēlē ar 14:19 zaudēja ASV vienībai "Omaha" (3.).

Abas finālistes izcīnīs ceļazīmes uz oktobra sākumā Filipīnās gaidāmo Sebu "Masters" turnīru.

Līdz vasaras beigām "Rīga" FIBA turnīros piedalās bez Kārļa Paula Lasmaņa, kurš šovasar spēlēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3".

"Rīgai" starptautiskā sezona sākās FIBA Pasaules tūres atklāšanas posmā Uconomijā, Japānā, kur Miezis, Artūrs Strēlnieks un Čavars trijos mačos izcīnīja vienu uzvaru, ierindojoties septītajā vietā. Pēc tam "Rīga", spēlējot dažādos sastāvos, piedalījās "Challenger" sērijas turnīros ierindojoties sestajā vietā Novi Sadā, piektajā vietā Bordo un septītajā vietā Lipikā, bet pirms nepilna mēneša "Masters" posmā Prāgā ierindojās piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!