Foto: LBS

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga", kuras sastāvā ir Nauris Miezis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Artūrs Ausējs, svētdien Prāgā piekāpās Pasaules tūres "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā.

"Rīga", kas turnīrā izsēta ar trešo numuru, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 18:21 piekāpās Izraēlas komanda "Tel Aviv" (14.), kas sāka turnīru no kvalifikācijas.

Izraēlas vienība izvirzījās vadībā jau mača sākumā ar 9:2, un turpinājumā spēja palielināt savu pārsvaru līdz astoņiem punktiem (13:5). Pateicoties diviem Ausēja tālmetieniem Latvijas komandai izdevās samazināt deficītu līdz trīs punktiem (11:14), tomēr pretinieki ātri atjaunoja astoņu punktu pārsvaru (19:11).

Latvijas basketbolisti vēl paspēja gūt trīs tālmetienus un vienu metienu no groza apakšas, atjaunojot intrigu spēlē (18:20), taču ar to bija par maz, jo "Tel Aviv" uzvarai bija jāgūst tikai viens punkts.

Ausējs sakrāja desmit punktus, no tiem astoņus gūstot no tālmetiena līnijas, Krūmiņš pievienoja sešus, bet Miezis guva divus punktus, Čavaram paliekot bez punktiem.

"Riga" C grupas pirmajā spēlē ar rezultātu 22:18 pārspēja "Hamburg" no Vācijas (11.), bet pēc tam ar 17:16 bija pārāki pār Lietuvas komandu "Marijampole" (6.), nodrošinot pirmo vietu grupā.

Līdz vasaras beigām "Rīga" FIBA turnīros piedalās bez Kārļa Paula Lasmaņa, kurš šobrīd spēlē ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3".

"Rīgai" starptautiskā sezona sākās FIBA Pasaules tūres atklāšanas posmā Uconomijā, Japānā, kur Miezis, Artūrs Strēlnieks un Čavars trijos mačos izcīnīja vienu uzvaru, ierindojoties septītajā vietā. Pēc tam "Rīga", spēlējot dažādos sastāvos, piedalījās "Challenger" sērijas turnīros ierindojoties sestajā vietā Novi Sadā, piektajā vietā Bordo un septītajā vietā Lipikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!