Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga", kuras sastāvā spēlē Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, sestdien triumfēja Pasaules tūres Rijādas "Masters" posmā, izcīnot trešo titulu šosezon.

Rīdzinieki, kuri izsēti ar otro numuru, finālā ar 21:19 uzvarēja Serbijas vienību "Ub", kas turnīrā izsēta ar pirmo numuru un pasaules rangā ir līdere.

Miezis atklāja rezultātu ar precīzu viena punkta metienu, bet Lasmaņa tālmetiens un Čavara caurgājiens panāca 4:0.

Pēc tam Miezis vēlreiz bija precīzs no groza apakšas, taču pretinieki spēja gūt pirmo punktu, realizējot soda metienu. Lasmanis, izcīnot atlēkušo bumbu un ātri metot to grozā, atjaunoja piecu punktu pārsvaru (6:1).

Turpinājumā Serbijas komanda samazināja deficītu līdz vienam punktam (7:8), kam sekoja vēl precīzs tālmetiens, bet Krūmiņš pēc tam ātri panāca neizšķirtu (9:9) un realizēja vienu no diviem soda metieniem, atjaunojot viena punkta pārsvaru. Pēc personīgās un tehniskās piezīmes Čavaram "Ub" izvirzījās vadībā ar 17:16. Miezis ar precīzu pustālo metienu un diviem tālmetieniem spēles izskaņā nodrošināja Latvijai trešo "Masters" titulu šosezon.

Miezis, kurš tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, finālā izcēlās kopā ar desmit punktiem un desmit atlēkušajām bumbā, sešus punktus pievienoja Lasmanis, Čavars guva trīs punktus, bet Krūmiņš tika pie diviem punktiem.

Pirms tam ceturtdaļfinālā latvieši ar 22:17 uzvarēja Saūda Arābijas vienību "Jeddah" (5.), bet pusfinālā ar 20:18 pārspēja "Omaha" no ASV (6.).

Jau ziņots, ka "Rīga" piektdien B apakšgrupas mačos vispirms ar 22:9 sagrāva "Lusail" vienību no Kataras (10.), bet pēc tam ar 21:6 uzvarēja "Utrecht" no Nīderlandes, kas turnīrā izsēta ar septīto numuru, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

"Rīga", spēlējot ar visiem četriem olimpiskajiem čempioniem sastāvā, rudenī uzvarējusi "Masters" turnīros Monreālā un Sebu, kā ari "Challenger" sacensībās Dienvidāfrikas Republikā, bet pagājušajā nedēļā Saūda Arābijā izcīnīja uzvaru "Super Quest" turnīrā un nodrošināja vietu Honkongas "Masters" sacensībās.

Vasarā, kad Lasmanis spēlēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" un Krūmiņš ārstēja traumu, komanda spēlēja dažādos sastāvos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!