Foto: DELFI

Gaidāmajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēlē, kas sestdien norisināsies Ventspilī, savainojumu dēļ nepiedalīsies Leģionāru komandas basketbolisti amerikānis Džeralds Robinsons, senegālietis Bamba Fals un lietuvietis Andrjus Mažutis, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" leģionārs Robinsons apakšstilba muskuļa plīsuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni trīs nedēļas, taču basketbolists, cienot līdzjutējus, nolēmis Ventspilī gaidāmo pasākumu apmeklēt. Tikmēr viņa komandas biedrs Fals savainojumu guva pagājušās nedēļas VTB Vienotās līgas cīņā pret Krievijas klubu Kazaņas "Unics".

Tāpat savainojumā iedzīvojies arī "Liepāja/Triobet" komandu pārstāvošais Mažutis.

Robinsons un Mažutis pēc līdzjutēju balsojuma tika ievēlēti Leģionāru komandas starta pieciniekā. Šādu godu izpelnījās arī uzbrucēji Trojs Bārnīss ("Ventspils") un Džastins Hērts ("Valmiera"), kā arī centrs Džerajs Grānts ("Ventspils").

Savainojumu dēļ Leģionāru vienības rindas papildinājis Dveins Džonsons no "Liepāja/Triobet".

Vēl komandā iekļauti Edgars Zeļonis ("Liepāja/Triobet"), Bamba Fals, Robs Lauerijs (abi - "VEF Rīga"), Mateo Kedžo ("Barons/LDz"), Devins Teilors ("Jēkabpils"), Deniss Krestiņins ("Jelgava") un Prestons Medlins ("Saldus").

Komandu vadīs vicelīderes "Liepāja/Triobet" galvenais treneris Uvis Helmanis ar asistentiem Arni Vecvagaru, Mārtiņu Gulbi, Gunti Endzelu un Agri Galvanovski.

Tikmēr LBL izlases pamatsastāvā bija iebalsoti aizsargi Žanis Peiners, Kristaps Janičenoks (abi - "Ventspils"), uzbrucēji Jānis Timma ("VEF Rīga") un Kristaps Dārgais ("Valmiera"), kā arī centra spēlētājs Kaspars Kambala ("Barons"/LDz).

Vēl komandā iekļauti Akselis Vairogs ("Ventspils"), Mareks Jurevičus, Lauris Blaus (abi - "Liepāja/Triobet"), Ingus Jakovičs ("VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa, Ervīns Jonāts (abi - "Jūrmala/Fēnikss") un Ingars Aizpurs ("Latvijas Universitāte").

Komandu vadīs līdervienības "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers, bet viņam palīdzēs Nikolajs Mazurs, Gatis Melderis, Artūrs Visockis-Rubenis un Edmunds Valeiko.

Pati Zvaigžņu spēle notiks sestdien Ventspils Olimpiskajā centrā.

Zvaigžņu spēles laikā notiks arī tradicionālās trīspunktu metēju sacensības, "slam dunk" konkurss, meistarības konkurss, treneru sacensības metienos no centra un komandu karsējmeiteņu konkurss.

LBL Zvaigžņu spēle pirmo reizi notika 1993.gadā un kopš tā laika risinās katru gadu. Šajā laikā visbiežāk tā rīkota Rīgā (septiņas reizes līdz 2008.gadam), bet pērn tā risinājās Jēkabpilī, kad rezultatīvākajā mačā Zvaigžņu spēles vēsturē ar rezultātu 156:110 uzvarēja LBL komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!