Foto: AP/Scanpix/LETA

Viena no pēdējo gadu spēcīgākajām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām Hjūstonas “Rockets” nav spējusi vienoties ar galveno treneri Maiku D’Antoni par līguma pagarināšanu, kas nozīmē, ka speciālistam 2019./2020. gada sezona būs pēdējā pie pašreizējās abu pušu vienošanās.

"Mēs nespējām vienoties par līguma pagarināšanu. Tomēr man joprojām ir kontrakts. Nevaru sagaidīt aizvadīt lielisku nākamo sezonu,” D’Antoni teica reportieriem, vēsta “Houston Chronicle”.

Treneris un klubs pārtraucis savas sarunas par kādu jaunu vienošanos. Pašlaik speciālists plāno noslēgt pēdējo līguma gadu un 2020. gada vasarā būt pieejams brīvajā tirgū. Par to ceturtdien kluba ģenerālmenedžeri Darilu Moriju informēja trenera aģents Varens Legarijs.

“Rockets” trenerim esot piedāvājuši līgumsaistības, kas balstītos uz komandas sasniegtajiem rezultātiem, taču šāds piedāvājums nav ieinteresējis trenera pārstāvjus, ziņo ESPN. D’Antoni, kurš triju gadu laikā ar “Rockets” uzvarējis četras izslēgšanas spēļu sērijas, vienreiz sasniedzis Rietumu konferences finālus, kā arī ticis godāts par Gada labāko treneru, cerējis uz atalgojumu, kas līdzinātos viņa līmeņa kolēģiem NBA.

Pats 68 gadus vecais speciālists nesen ESPN atklājis, ka vēl vēlas trenera arodā strādāt trīs gadus. Par savu mērķi D’Antoni dēvējis čempionu titula izcīnīšanu ar Hjūstonas “Rockets” klubu.

Savukārt pati kluba vadība jau darījusi zināmu, ka trenera asistenti Džefs Bzdeliks un Rojs Rodžerss nākamsezon savus amatus organizācijā nesaglabās.

Pats “Rockets” īpašnieks Tilmans Fertita, kurš klubu iegādājās 2017. gada septembrī, nosaucis aizvadīto sezonu par “nepieņemamu”. Hjūstonas vienība to noslēdza Rietumu konferences pusfinālā, sešās spēlēs piekāpjoties šobrīd NBA finālos esošajai Goldensteitas “Warriors” komandai.

Pērn D’Antoni vadītā komanda varēja kļūt par pirmo vienību, kura četru gadu laikā nepieļauj “Warriors” triumfu Rietumu konferences izslēgšanas spēlēs, tomēr “Rockets” konferences finālsērijā izlaida no rokām 3-2 vadību un piekāpās septiņos mačos.

Maiks D’Antoni galvenā trenera lomā NBA aizvadījis 15 sezonas, kuru laikā itāļu izcelsmes amerikānis izcīnījis 628 uzvaras, bet zaudējis 499 reizes. Bijušais basketbolists jau reiz iepriekš bija atzīts par NBA labāko treneri, kad viņa vadītā Fīniksas “Suns” vienība izcīnīja 62 uzvaras 2004./2005. gada sezonā. Togad Fīniksa bija uzvarām bagātākā komanda regulārajā sezonā.

D’Antoni vadībā "Suns" divas reizes aizkļuva līdz konferences finālam, taču abas reizes tajā zaudēja. Viņš šobrīd ir 23. uzvarām bagātākais treneris līgas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!