Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Hjūstonas "Rockets" vienojies ar saspēles vadītāju Džonu Volu par līguma izpirkšanu, vēsta līga.

31 gadu vecajam Volam nākamā sezona bija pēdējā viņa noslēgtajā līgumā. Viņam vajadzēja saņemt 47,4 miljonu dolāru lielu algu, taču viņš vienojās ar "Rockets" vadību par līguma izpirkšanu. Hjūstonas klubs spēlētājam samaksās aptuveni 41 miljonu dolāru, lai atbrīvotos no viņa līguma.

Aizvadītajā sezonā "Rockets" komanda sāka savu sastāva pārbūvi, un kluba vadība abpusēji vienojās ar Volu, ka viņš nebūs daļa no tā, neraugoties uz to, ka viņa alga pagājušajā sezonā bija 44,3 miljonu dolāru. Basketbolists tā arī laukumā nedevās. Sezonas laikā aizmainīt Volu arī neizdevās.

Paredzams, ka Vols karjeru turpinās Losandželosas "Clippers" rindās, ar kuru noslēgs līgumu par aptuveni 6,3 miljoniem dolāru sezonā.

Pirms tam Vols 2020./2021. gada sezonā "Rockets" sastāvā 40 spēlēs vidēji izcēlās ar 20,6 punktiem un 6,9 atlēkušajām bumbām. Pirms viņš nonāca "Rockets" rindās Vols bija Vašingtonas "Wizards" zvaigzne, bet viņa sniegumu ietekmēja traumas. "Rockets" rindās Vols nonāca pēc maiņas darījuma, kurā "Wizards" ieguva Raselu Vestbruku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!