Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā pirmdien Hjūstonas "Rockets" izbraukumā ar rezultātu 95:92 pārspēja Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu 2-2.

"Rockets" labā 30 punktus guva Džeims Hārdens, bet 27 punktus pievienoja Kriss Pols. "Warriors" rindās Stefans Karijs sameta 28 punktus, bet ar 27 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Kevins Durants.

Spēli "Warrors" iesāka ar 12:0 izrāvienu, un mājinieki pirmajā ceturtdaļā turējās vadībā. Otrajā ceturtdaļā "Rockets" izlīdzināja rezultātu, panākot 41:41, bet turpinājumā viesi no Hjūstonas izvirzījās vadībā ar 53:46.

Otrajā puslaikā atkal "Warriors" izdevās izrāviens, kas ļāva iegūt vadību, un ceturtās ceturtdaļas sākumā rezultāts bija 82:70, tomēr pāris minūtes vēlāk deviņu punktu izrāvienu veica "Rockets". Hārdens turpinājumā ar savu sniegumu "vilka" savu komandu uzbrukumā, kas ļāva atkal atgūt nelielu pārsvaru. Dramatiskā spēles izskaņā "Warriors" nespēja trāpīt pēdējos sešus metienus no spēles, un tas neļāva atkal pārņemt vadību.

Šajās izslēgšanas spēlēs "Warriors" savā mājas laukumā bija izcīnījuši 16 uzvaras pēc kārtas, kas ir jauns rekords, bet nu tas ir pārtraukts. Sērijas nākamā spēle risināsies Hjūstonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!