Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Hjūstonas "Rockets" noslēgusi viena gada līgumu ar 30 gadus veco centru Demarkusu Kazinsu, kurš pēdējās divās sezonās maz spēlējis traumu dēļ.

"Esmu pateicīgs par doto iespēju un ar nepacietību gaidu sezonu," Ziemeļamerikas medijos izteicies Kazinss.

Četrkārtējais NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks NBA karjerā vidēji spēlē guvis 21,2 punktus, izcīnījis 10,9 atlēkušās bumbas un izdarījis 3,2 rezultatīvas piespēles. Tomēr pēdējo divu sezonu laikā basketbolists piedalījies tikai 30 mačos, vairāk cīnoties ar savainojumiem un to ārstēšanu.

2018. gada februārī, pārstāvot Ņūorleānas "Pelicans", Kazinss pārrāva Ahileja cīpslu. Tas ietekmēja viņa nākamo līgumu, un vasarā viņš pievienojās Goldensteitas "Warriors", noslēdzot līgumu par 5,3 miljoniem ASV dolāru. Savainojumu dēļ viņš izlaida lielāko daļu regulārās sezonas un arī "play off", "kareivju" rindās nospēlējot vien 30 mačus.

Pagājušā gada vasarā viņš kā brīvais aģents noslēdza līgumu ar Losandželosas "Lakers", tomēr leģendārā kluba rindās tā arī neaizvadīja nevienu spēli. 2019. gada augustā treniņu laikā Kazinss pārrāva ceļgala krusteniskās saites, kas apdraudēja viņa nākotni. Februārī "Lakers" ievietoja Kazinsu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, bet tikai tagad viņš atradis vietu karjeras turpināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!