Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālsērijas piektajā mačā ceturtdien Hjūstonas "Rockets" savā laukumā ar rezultātu 98:94 pārspēja Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2.

"Rockets" labā ar 24 punktiem izcēlās Ēriks Gordons, 20 punktus pievienoja Kriss Pols, 19 punkti Džeimsa Hārdena kontā, bet 12 punkti un 14 atlēkušās bumbas Klinta Kapelas kontā. Savukārt "Warriors" rindās 29 punktus sameta Kevins Durants, 23 punkti Klejam Tompsonam, 22 punktus iekrāja Stefans Karijs, bet Dreimons Grīns izcēlās ar 12 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

Šajā mačā "Rockets" līderi Hārdens un Pols pirmajā puslaikā metienus realizēja ar ļoti zemu metienu procentu, tomēr Hjūstonas komanda atrada veidus, kā gūt punktus. Otrās ceturtdaļas izskaņā "Warriors" basketbolisti atspēlēja deviņus punktus un izlīdzināja rezultātu 45:45. Pēc tam laukumā ritēja ļoti līdzīga cīņa un nevienai no komandām neizdevās liels izrāviens.

Pamatlaika pēdējā minūtē pie rezultāta 96:94 Pols kājas savainojuma dēļ pameta laukumu. Tad 6,7 sekundes pirms spēles beigām "Warriors" vienībai bija uzbrukuma iespēja, bet Grīns neuztvēra Karija piespēli, līdz ar to iespēja izlīdzināt rezultātu netika izmantota.

Šīs sērijas sestā spēle risināsies "Warriors" mājas laukumā naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!