Foto: FIBA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Strasbūras SIG otrdien savā laukumā cieta zaudējumu FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē.

Kuruca pārstāvētā un Lukas Banki vadītā Strasbūras komanda mājās ar 66:76 (17:18, 11:23, 20:23, 18:12) piekāpās Bonnas "Telekom", sērijā līdz divām uzvarām rezultātam kļūstot 1-1.

Latvijas basketbolist spēlēja 19 minūtes un 37 sekundes, netrāpot abus divpunktu metienus. Viņš sakrāja divas rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, divreiz kļūdījās, vienreiz pārķēra bumbu, kā arī sakrāja spēlē sliktāko +/- rādītāju -23 un dalītu sliktāko efektivitātes koeficientu -1.

Mājinieku komandā Markuss Kīns izcēlās ar 20 punktiem, taču spēli priekšlaicīgi beidza piecu piezīmju dēļ.

Viesiem 19 punktus guva Sebastians Errera, bet 16 punktus, desmit atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Mihaels Kesenss.

Strasbūras stūrmanis Banki nule pagarināja līgumu par Latvijas izlases trenēšanu.

Trešdien otro spēli mājās aizvadīs Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi", kas pirmajā cīņā pērnās sezonas fināla atkārtojumā izbraukumā ar 84:91piekāpās Tenerifes "Lenovo".

Vēl vienā duelī trešdien tiksies Mareka Mejera pārstāvētā Jeruzalemes "Hapoel", kas sērijā ar 1-0 ir vadībā, un Atēnu AEK, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt Jānis Strēlnieks.

Ceturtdaļfinālu otrās spēles notiek 11. un 12.aprīlī, bet trešās, ja būs nepieciešams, notiks 18. un 19.aprīlī.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā. Pusfināla izloze notiks aprīļa beigās pilsētā, kura uzņems finālčetrinieka spēles.

Otrajā grupu turnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pagājušajā sezonā divu Spānijas komandu cīņā finālā Tenerifes "Lenovo" ar 98:87 pieveica "Baxi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!