Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolists Rodions Kurucs nākamsezon atgriezīsies Spānijas augstākajā līgā (ACB) un papildinās Seviljas "Real Betis" rindas, otrdien paziņoja Seviljas komanda.

Kurucs vienošanos ar Seviljas vienību, kuru nākamsezon turpinās pārstāvēt Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns, noslēdzis uz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā Kurucs spēlēja Belgradas "Partizan", taču laukumā viņš pēdējo reizi devās martā un pārtrauca līgumsaistības ar komandu jūnija sākumā. Jūlijā basketbolists startēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, kur spēlēja Toronto "Raptors" rindās.

Adrijas līgā Kurucs 14 mačos guva vidēji 4,9 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu, atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,0 bumbu. ULEB Eirokausā deviņās cīņās viņam caurmērā 3,1 punktus, 2,1 atlēkusī bumba, 1,2 rezultatīvas piespēles un 0,9 pārtvertas bumbas.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam trīs gadus pavadīja Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, spēlējot arī kluba otrajā komandā zemākajās līgās.

2018.gadā Barselonas komandā basketbolists kļuva par Spānijas kausa ieguvēju.

2018. gada vasarā Latvijas pārstāvi ar 40.numuru NBA draftā izvēlējās Bruklinas "Nets". Pēc divām Bruklinas komandā pavadītām sezonām Kurucs 2021.gada janvārī tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets" un martā - uz Milvoki "Bucks", no kuras Kurucs tika atbrīvots maija pirmajā pusē.

Pavisam 131 spēlē pasaules spēcīgākajā līgā Kurucs vidēji mačā nospēlēja 16 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā Seviljas komandā spēlēja Bertāns, kurš pagarināja līgumu uz vēl vienu sezonu, un arī Anžejs Pasečņiks, kurš tomēr savas gaitas vairs neturpinās šajā vienībā. "Real Betis" ilgstoši bija uz izkrišanas robežas, taču ar lielu Bertāna un Pasečņika lomu uzvarās izdevās sezonu noslēgt 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!