Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 11 punktus Starptautiskās Basketbola federācija (FIBA) Čempionu līgas otrā posma otrajā spēlē un sekmēja Strasbūras SIG komandas uzvaru.

Kuruca pārstāvētā un Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Strasbūras komanda viesos ar rezultātu 85:72 (32:29, 18:12, 16:22, 19:9) pārspēja citu Francijas klubu Dižonas DJA.

Kurucs spēlēja 28 minūtes un 26 sekundes, grozā raidot četrus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, bet nerealizēja abus soda metienus. Cēsnieks arī izcīnīja piecas bumbas zem groziem, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+6) un 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Strasbūras vienībā ar 22 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Markuss Kīns. Mājiniekiem 19 punktus guva Deivids Holstons.

Tikmēr Mareks Mejeris guva divus punktus mačā, kurā Jeruzalemes "Hapoel" divu Izraēlas vienību duelī viesos ar rezultātu 65:63 (15:18, 15:17, 17:11, 18:17) uzveica Holonas "Hapoel".

Mejeris laukumā bija 24 minūtes un 17 sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un netrāpīja visus trīs tālmetienus. Vēl viņa kontā bija arī četras atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, viena kļūda, viena pārtverta bumba, pozitīvs +/- rādītājs (+6) un divi efektivitātes koeficienta punkti.

I apakšgrupā pēc divām spēlēm Strasbūras komandai ir divas uzvaras, Dižonas un Jeruzalemes vienībām ir pa vienam panākumam, kamēr Holonas basketbolisti zaudējuši abos mačos.

Citā spēlē Mārcis Šteinbergs guva vienu punktu, Spānijas komandai Manrezas "Baxi" mājās ar rezultātu 69:87 (22:23, 11:18, 18:27, 18:19) zaudējot Bonnas "Telekom" vienībai.

Šteinbergs spēlēja 23 minūtes un 38 sekundes, iemetot vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot visus piecus metienus no spēles. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu un spēli pabeidza ar sliktāko +/- rādītāju komandā (-17).

J apakšgrupā abās spēlēs uzvarējuši Bonnas basketbolisti, pa uzvarai ir Manrezas un Viļņas "Rytas" komandām, kamēr Stambulas "Bachesehir College" zaudējusi abos dueļos.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājas noskaidrosies dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!