Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs tuvākajos mačos varētu piedzīvot oficiālu debiju Serbijas klubā Belgradas "Partizan".

Belgradas vienība šosezon aizvadījusi divus mačus Adrijas līgā, taču 23 gadus vecais Kurucs šajos mačos nav devies laukumā, jo bija inficējies ar Covid-19. Pēdējie testi bijuši negatīvi un cēsnieks jau atgriezies komandas treniņos.

"Viss ir lieliski, tagad jūtos labi. Esmu vakcinēts, tāpēc tā nebija liela problēma. Apmēram desmit dienas pavadīju pašizolācijā - šajā laikā man pietrūka treniņu. Kļuva garlaicīgi, tāpēc esmu priecīgs par atgriešanos treniņos. Laukumā varētu atgriezties aptuveni tuvākās nedēļas, desmit dienu laikā. Ceru gan, ka tas varēs notikt ātrāk. Pagaidām jāseko līdzi, kā mans ķermenis reaģē uz slodzi," trešdien sarunā ar kluba preses dienestu stāstīja Kurucs.

Nākamā spēle Adrijas līgā "Partizan" komandai būs sestdien, bet aiznākamā - 15.oktobrī. Pēc nepilnām divām nedēļām Belgradas klubs uzsāks ULEB Eirokausa sezonu.

Kurucs šovasar ar "Partizan" noslēdza divu gadu līgumu ar atrunu, ka, saņemot piedāvājumu no kādas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas, viņš varēs atgriezties spēlēt Ziemeļamerikā.

2018.gada vasarā Kurucu ar 40.numuru NBA draftā izvēlējās Bruklinas "Nets". Pēc divām Bruklinas komandā pavadītām sezonām Kurucs 2021.gada janvārī tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets" un martā - uz Milvoki "Bucks", no kuras Kurucs tika atbrīvots maija pirmajā pusē.

Pavisam 131 spēlē pasaules spēcīgākajā līgā Kurucs vidēji mačā nospēlējis 16 minūtes, kuru laikā guvis 6,0 punktus un izcīnījis 3,1 atlēkušo bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!