Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs iekļauts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Toronto "Raptors" sastāvā Vasaras līgas spēlēm, liecina komandas pieteikums.

Jau vēstīts, ka Kurucs bija iekļauts Latvijas basketbola izlases sastāvā uz Pasaules kausa izcīņas kvalifkācijas turnīra spēlēm, tomēr viņš valstsvienībai nepievienojās. Neoficiāli izskanēja informācija, ka viņš lūkos sev atgūt vietu NBA, vēlreiz sevi pierādot Vasaras līgā.

Otrdien kļuva zināms, ka Kurucs Vasaras līgā pārstāvēs Toronto "Raptors" komandu.

"Raptors" no 7. līdz 17. jūlijam piedalīsies NBA Vasaras līgas turnīrā Lasvegasā, kur spēkosies ar Filadelfijas "76ers", Čikāgas "Bulls", Jūtas "Jazz" un Maiami "Heat" komandām

Kurucs aizvadīto sezonu pavadīja Serbijas klubā Belgradas "Partizan", kur viņam galvenā trenera Žeļko Obradoviča rotācijā stabilu vietu izkarot neizdevās. Adrijas līgā Kurucs 14 mačos guva vidēji 4,9 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu, atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,0 bumbu. ULEB Eirokausā deviņās cīņās viņam caurmērā 3,1 punktus, 2,1 atlēkusī bumba, 1,2 rezultatīvas piespēles un 0,9 pārtvertas bumbas.

Pirms atgriešanās Eiropā Kurucs spēlēja NBA komandā Bruklinas "Nets" , bet 2021. gada janvāra vidū viņš maiņas darījumā, kurā bija iesaistīta līgas superzvaigzne Džeimss Hārdens, nonāca "Rockets" vienībā. Pēc tam citā darījumā nonāca Milvoki "Bucks", kas sezonas izskaņā viņu atskaitīja no sastāva.

NBA Kurucs trīs sezonu laikā nospēlēja 131 spēlē, kurā vidēji laukumā pavadīja 16 minūtes un izcēlās ar sešiem punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam viņš nonāca Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, noslēdzot līgumu līdz 2019.gadam, kuru vēlāk "Nets" izpirka. ULEB Eirolīgā Latvijas basketbolists savā pēdējā sezonā Eiropā piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guva 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījās 15 mačos, vidēji iemetot 10,6 punktus spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!