Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits, gūstot desmit punktus nospēlētās 19 minūtēs, otrdien ULEB Eirolīgas spēlē palīdzēja izcīnīt uzvaru "Barcelona Lassa" vienībai, kas ar 93:64 (22:19, 16:16, 25:11, 30:18) pārspēja savainotā Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Herbalife Gran Canaria".

Šmits pirmo reizi spēlē iesaistījās mazliet vairāk nekā pusotru minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām un jau pirmajā uzbrukumā ar precīzu tālmetienu palīdzēja Barselonas vienībai attālināties līdz četru punktu pārsvaram.

Valmierietis pirmajā puslaikā laukumā pavadīja septiņas minūtes pēc kārtas, kuru laikā Spānijas basketbola viens no flagmaņiem uzaudzēja savu pārsvaru līdz +10. Šo minūšu laikā Šmits savāca divas atlēkušās bumbas, bet vienreiz atbruņoja Grankanārijas spēlētāju Oriolu Pauli.

Otrs Šmita uznāciens notika trešās ceturtdaļas pašās beigās, latvietim tā arī nepametot laukumu līdz spēles izskaņai. Spēka uzbrucējs turpināja aizpildīt statistikas ailītes, spēlē kopumā izceļoties ar 10 punktiem (1/2 divpunktu metienos, 2/3 trīspunktniekos, 2/2 soda metienos), piecām atlēkušajām bumbām, divām pārtvertām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, kā arī lietderības koeficientu 15.

Barselonas klubs ar latvieti laukumā otrā puslaika gaitā palielināja savu pārsvaru no +10 līdz +29. Tādējādi Šmits spēles gaitā iekrāja plus/mīnus rādītāju +28, kas bija labākais visā komandā.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva kanādiešu saspēles vadītājs Kevins Pangoss, bet zaudētāju rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Dīdžejs Stroberijs. Latvijas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks pēdējo spēli kluba rindās aizvadīja 10. februārī, bet gandrīz pēdējo pusotru mēnesi nav spēlējis potītes savainojuma dēļ.

Rolands Šmits ar gūtajiem desmit punktiem atkārtoja savu Eirolīgas personīgo rekordu, ko iepriekš bija uzstādījis spēlē pret "Maccabi Fox Tel Aviv", kā arī sasniedza jaunu labāko radītāju nospēlētajās minūtēs. Šī jau bija ceturtā reize pēdējo septiņu Šmita spēļu laikā, kad Valmierā dzimušais basketbolists guva vismaz desmit punktus.

"Barcelona Lassa" pēc šīs uzvaras nodrošinājusi stabilāku piekto vietu Eirolīgas turnīra tabulā, pateicoties 27 spēlēs izcīnītām 16 uzvarām. Turpretim Grankanārijas klubs spējis izcīnīt vien septiņas uzvaras un atrodas 14. pozīcijā.

No savainojuma atlabis nav arī Jānis Strēlnieks, kurš noraudzījās kā viņa pārstāvētā Pireju "Olympiakos" ar 89:69 (20:10, 30:21, 22:17, 17:21) pieveica Minhenes "Bayern". "Olympiacos" vienībai šī uzvara ļauj šobrīd ieņemt septīto vietu Eirolīgā. Komanda izcīnījusi 14 uzvaras 27 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!