Foto: F64

Latviešu basketbola centra uzbrucējs Ronalds Zaķis trešdien guva desmit punktus ULEB Eiropas kausa mačā, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija" no zaudējuma.

"Union Olimpija" izbraukumā ar 72:85 (15:28, 27:21, 15:18, 15:18) piekāpās Fracijas komandai "Nanterre".

Zaķis šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 52 sekundes, grozā raidot piecus no deviņiem divpunktu metieniem. Tāpat viņa rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un astoņi efektivitātes punkti.

Tikmēr pa 18 punktiem šajā mačā guva Tasmins Mičels ("Nanterre") un Sava Lesičs ("Union Olimpija").

Kā zināms, pirms nedēļas "Union Olimpija" pirmajā ULEB Eiropas kausa mačā ar 98:97 pieveica Itālijas komandu Trento "Dolomiti Energia".

Citā mačā pie uzvaras tika Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" vienība, kas savu skatītāju priekšā ar 95:75 (23:15, 20:20, 24:20, 28:20) apspēlēja Vācijas klubu Ludvigsburgas "MHP Riesen".

Pasečņiks šajā mačā nospēlēja trīs minūtes un 49 sekundes, gūstot trīs punktus. Latvietis iemeta vienīgo tālmetienu, kuru izpildīja, spēli noslēdzot ar trim efektivitātes punktiem.

Pirms nedēļas pirmajā ULEB Eiropas kausa mačā "Herbalife" ar 79:74 uzvarēja Lemānas "Sarthe Basket" no Francijas.

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma trešdien guva deviņus punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Krievijas komandai Sanktpēterburgas "Zeņit" ULEB Eiropas kausa mačā savā laukumā ar 76:66 (18:15, 14:14, 24:21, 20:16) pieveikt Grieķijas vienību Saloniku PAOK.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 44 sekundes, grozā raidot četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu. Tiesa, latvietis nerealizēja nevienu no trim trīspunktniekiem.

Tāpat Timmas rēķinā sešas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, piecas kļūdas, četras piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un deviņi efektivitātes punkti. Latvijas izlases basketbolista "+/-" rādītājs (22) bija labākais šajā mačā.

Uzvarētāju sastāvā par rezultatīvāko kļuva amerikāņu leģionārs Zeibians Daudels, kurš guva 17 punktus.

Pirms nedēļas "Zeņit" ULEB Eiropas kausu sāka ar uzvaru, jo izbraukumā ar 90:85 spēja pieveikt citu Krievijas klubu Saratovas "Avtodor", bet Timma šajā cīņā izcēlās ar 13 punktiem.

Pie uzvaras izdevies tikt arī Latvijas izlases centra spēlētāja Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod", ko trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs. Ņižņijnovgorodas klubs izbraukumā ar 78:73 (23:17, 24:19, 11:17, 20:20) pieveica citu Krievijas komandu Volgogradas "Krasnij oktjabr".

Bērziņš šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 28 sekundes, gūstot septiņus punktus. Latvietis realizēja divus no trim divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, taču neviens no viņa abiem trīspunktniekiem nebija precīzs.

Tāpat Bērziņa rēķinā arī četras atlēkušās bumbas, trīs piezīmes un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie astoņiem efektivitātes punktiem.

ULEB Eiropas kausa pirmajā mačā pirms nedēļas "Ņižņij Novgorod" ar 92:71 savā laukumā spēja pieveikt Izraēlas spēcīgāko vienību Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav", bet Bērziņš šajā duelī izcēlās ar 22 punktiem.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!