Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis pievienojies Igaunijas čempionvienībai Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru pārstāv cits latvietis Armands Šķēle, informē basketbolista aģents Artūrs Kalnītis un vietējie mediji.

Līgums ar basketbolistu noslēgts uz trim mēnešiem ar iespēju to pagarināt uz atlikušo sezonas daļu. Tiesa, labāka piedāvājuma gadījumā Freimanis Igaunijas klubu var atstāt.

Freimanis iepriekšējo sezonu aizvadīja latviešu speciālista Kārļa Muižnieka vadītajā Ukrainas komandā Južnijas "Himik", kurā bija viens no līderiem un palīdzēja vienībai sasniegt nacionālā čempionāta finālu. Ukrainas čempionātā latvietis vidēji mačā guva 10,4 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas, bet Eiropas kausā viņa kontā bija vidēji 6,9 punkti un 3,7 bumbas zem groziem.

Pirms šīs sezonas Freimanis aizvadīja sagatavošanās darbu kopā ar vienu no labākajiem Spānijas augstākās līgas (ACB) klubiem Vitorijas "Laboral Kutxa", kurā spēlē cits latvietis Dāvis Bertāns, taču komandā viņš neuzkavējās.

Karjeras ievadā Freimanis spēlēja Latvijas komandās "ASK Rīga" un "VEF Rīga", kā arī Seviljas "Cajasol" fārmklubā "Cajasol Cordoba", kas spēlēja trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā. Savukārt pēc tam viņš pārstāvējis Spānijas otrās līgas (LEB "Gold") komandas "Girona" un Veskas "Lobe", pāris mačus aizvadījis ACB vienībā Sansebastjanas "Lagun Aro", kā arī vienu sezonu nospēlējis Itālijas A sērijas klubā Montegranaro "Sutor".

Freimanis pēdējos gadus ir stabils Latvijas izlases basketbolists, turklāt šovasar palīdzēja vienībai kārtējo reizi kvalificēties Eiropas čempionātam.

"Kalev"/"Cramo" ir vairākkārtēja Igaunijas čempione, kas valstī nepārspēta ir jau pēdējos četrus gadus. Vienība šosezon bez vietējā čempionāta cīnās arī VTB Vienotajā basketbola līgā un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!