Foto: USA Today Sports

Pie panākuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfināla sērijas trešajā mačā piektdien tika Čikāgas "Bulls" komanda, kas, pateicoties tās līdera Derika Rouza precīzajam tālmetienam pēdējā sekundē, ar 99:96 (18:24, 29:25, 27:24, 25:23) pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

Līdz ar to sērijā līdz četriem panākumiem "Bulls" izvirzījusies vadībā ar 2-1.

Abas komandas visu maču aizvadīja līdzvērtīgā un spraigā cīņā, bet desmit sekundes pirms pamatlaika beigām Ērls Smits no "Cavaliers" iemeta tālmetienu, panākot neizšķirtu 96:96. Tiesa, tiesības uz pēdējo uzbrukumu piederēja "Bulls" komandai, kas to izspēlēja uz Rouzu, kurš pēdējā sekundē trāpīja sarežģītu tālmetienu, nodrošinot mājiniekiem uzvaru.

Rouzs šajā mačā kopumā guva 30 punktus, kā arī iekrāja pa septiņām atlēkušajam bumbām un rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr šīs sezonas NBA visvairāk progresējušākais spēlētājs Džimijs Batlers iemeta 20 punktus.

Tikmēr "Cavaliers" rindās, kam laukumā izgāja tikai astoņi basketbolisti, 27 punktus guva Lebrons Džeimss, kuram arī 14 rezultatīvas piespēles. Līdz ar to viņam izslēgšanas spēļu visu laiku labāko piespēlētāju rangā izdevies pakāpties uz ceturto vietu, viena mača laikā apsteidzot tādas slavenības kā Toniju Pārkeru, Stīvu Nešu un Leriju Bērdu.

Savukārt Rietumu konferences pusfināla sērijā pie otrās uzvaras izdevies tikt Losandželosas "Clippers" komandai, kas savā laukumā ar 124:99 (33:24, 31:33, 35:19, 25:23) apspēlēja Hjūstonas "Rockets", sērijā panākot 2-1.

Šajā mačā "Clippers" sastāvā atgriezās saspēles vadītājs Kriss Pols, kurš guva 12 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, bet Losandželosas kluba rezultatīvākais basketbolists bija Džonatans Rediks, kurš guva 31 punktu. Savukārt 22 punkti un 14 atlēkušās bumbas Bleikam Grifinam.

Savukārt "Rockets" rindās ar 25 punktiem atbildēja Džeimss Hārdens.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!