Foto: DELFI

"Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) basketbolistes Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta mačā trešdien ar rezultātu 60:53 (16:16, 19:16, 13:11, 12:10) pārspēja "TTT Rīga – Juniores" komandu, nodrošinot vietu otrā posma spēcīgāko komandu turnīrā.

Turnīra otrā posma labāko četriniekā iekļuvušas trīs no sešām Latvijas komandām, "TTT Rīga", "Vega 1"/"Liepāja" un RSU, kurām pievienosies Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz".

RSU zaudējuma gadījumā, otrā posma spēcīgāko komandu vidū būtu iekļuvusi Igaunijas čempioņu Tallinas 1182 mantiniece Raplas "Media".

Trešdien notikušajā mačā RSU uzvaru ar 20 punktiem kaldināja Ance Aizsila, bet 14 punktus guva Guna Lagzdiņa. Tikmēr pretiniecēm 15 punktus guva Janeta Rozentāle.

RSU basketbolistes vadību ieguva otrās ceturtdaļas sākumā, nosargājot to līdz spēles galam un gūstot uzvaru.

Apvienotā čempionāta kopvērtējuma vadībā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir "TTT Rīga", otrajā vietā pirmo posmu ar astoņiem panākumiem deviņos mačos noslēgusi "Vega 1"/"Liepāja", tai ar sešām uzvarām seko RSU un "Media", bet otrajā posmā, pateicoties labākai savstarpējo spēļu attiecībai, iekļuvusi Latvijas komanda.

Vēl pirmo posmu ar piecām uzvarām deviņās cīņās noslēgušas "TTT Rīga - Juniores" un "Tallinas Universitātes" basketbolistes, bet tām ar trim panākumiem sekoja "Tartu Universitāte". "Latvijas Universitātes" komanda guvusi divas uzvaras astoņos mačos, kamēr pie vienas uzvaras tikusi "G4S Noorteliiga", kas jau nospēlējusi visus deviņus dueļus, bet bez uzvarām joprojām ir astoņus mačus aizvadījusī Latvijas U-16 izlase.

Pirmā posmā noslēdzošajās spēlēs "TTT Rīga" aizvadīs mačus ar "Latvijas Universitāti" un Latvijas U-16 izlasi.

Šīs sezonas Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola līgā ir mainīta izspēles sistēma, jo netiks izspēlēts finālturnīrs ar sešām komandām, tā vietā sezonas izskaņā būs finālčetrinieka sacensības.

Sākotnēji desmit komandas (sešas Latvijas un četras no Igaunijas) savā starpā izspēlē vienu apli, bet pēc tam labākās trīs savā starpā izspēlēs četrus riņķus, turklāt tām pievienosies arī Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz". Savukārt pārējās septiņas vienības savā starpā cīnīsies divos apļos.

Pēc tam trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas nākamā gada 8. un 9.aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

No dalības turnīrā neilgi pirms sacensībām atteicās trīskārtējā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempione "Cēsis".

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!