Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) sērijas par trešo vietu izšķirošajā, trešajā, spēlē piektdien RSU/"Merks" savā laukumā ar rezultātu 63:61 (11:12, 16:6, 10:18, 14:15, 12:10) pagarinājumā panāca uzvaru pār "Vega 1"/"Liepāja" komandu.

Sērijā līdz divām uzvarām RSU/"Merks" tika pie panākuma ar 2-1, Latvijas čempionāta bronzas godalgas iegūstot pēc gada pārtraukuma.

Viss mača pamatlaiks aizritēja saspringti, un desmit sekundes pirms tā beigām mājiniecēm bija trīs punktu pārsvars. Tomēr sekojošajā uzbrukumā Kate Aizsila pārkāpa noteikumus pret Katažinu Suknarovsku, kura realizēja trīs piešķirtos tālmetienus. Līdz ar to pie rezultāta 51:51 vienības devās papildlaikā.

Pieliktajās piecās minūtēs pirmos sešus punktus guva RSU/"Merks", tomēr "Vega 1"/"Liepāja" ātri panāca izlīdzinājumu, un atkal cīņa ritēja punkts punktā. RSU/"Merks" spēlētājas atradās vadībā ar 61:59, un Asnāte Fomina varēja garantēt mājiniecēm uzvaru, tomēr viņas raidījums no groza apakšas nebija precīzs. Līdz ar to atlika 6,5 sekundes, un ar bumbu bija liepājnieces. Sabīne Niedola saņēma bumbu zem groza, bet netrāpīja, tomēr viņa realizēja divus sekojošos soda metienus, un rezultāts kļuva 61:61.

Tomēr pēdējās piecas sekundes RSU/"Merks" basketbolistēm izdevās realizēt, un Kate Krēsliņa guva uzvaras grozu. Atlikušajā sekundē gan Suknarovska vēl izpildīja tālmetienu, kas trāpīja pa stīpu, bet nebija precīzs.

Uzvarētājām pa 15 punktiem guva Fomina un Guna Lagzdiņa, kura arī pievienoja 13 atlēkušās bumbas. Savukārt Krēsliņas kontā bija desmit punkti.

Savukārt "Vega 1"/"Liepāja" rindās ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Aleksandra Stelfoksa, Suknarovska iemeta 19 punktus, bet Niedola izcēlās ar 13 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām.

Šīs RSU/"Merks" komandai bija otrās bronzas godalgas šosezon, jo iepriekš tā šādu godu izcīnīja arī "Nordea" Basketbola līgas (NBL) čempionātā.

Šīs abas komandas sērijā par trešo vietu sacenšas jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā sērijā ar 3-0 pārākas bija rīdzinieces, bet pērn ar 2-0 uzvarēja liepājnieces.

Kā ziņots, finālsērijā, kas ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, "TTT Rīga" pašlaik ar 2-1 uzvar "Cēsis" komandu. Šo abu komandu nākamais mačs sestdien notiks Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!