Foto: AFP/Scanpix

Vēl vienu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē svētdien izcīnīja Latvijas klubs RTU/"Merks", kas savā laukumā ar 83:58 (16:19, 23:5, 20:19, 24:15) pārspēja Igaunijas vienību "Audentes".

Uzvarētājām šoreiz lielisku sniegumu nodemonstrēja Laura Audere, kura guva 30 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus. Tikmēr ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem mājiniecēm palīdzēja Paula Langina.

Kā ziņots, skaļu uzvaru RTU/"Merks" basketbolistes izcīnīja sestdien, kad ar 76:69 pārspēja Igaunijas spēcīgāko klubu Tallinas "Eclex".

"Eclex" svētdien Rīgā sacentās ar "Latvijas Universitāte" (LU) komandu, tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar 78:30 (22:7, 23:9, 19:7, 14:7).

Rezultatīvākā mājinieču rindās ar septiņiem punktiem un sešām bumbām zem groziem bija Anete Vorma.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 13 uzvaras 13 mačos. Otro vietu ar 13 uzvarām 15 cīņās ieņem "TTT Rīga" komanda, bet tai ar 12 panākumiem 14 cīņās seko "Eclex".

Astoņas uzvaras 12 spēlēs ir "Liepājas papīrs" komandai, tai ar desmit panākumiem 15 cīņās seko RTU/"Merks", bet septīto vietu ar sešiem panākumiem 14 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores".

No pārējām Latvijas komandām U-16 izlase ar trim panākumiem 14 cīņās ieņem kopvērtējuma desmito vietu, bet pozīciju zemāk arī ar trim panākumiem 15 cīņās ir LU vienība.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!